Allau de solidaritat a Martorelles per fer mascaretes pels hospitals

Una cinquantena de persones col·laboraran per confeccionar unes 2.500 mascaretes

Societat

| UEI

L'Ajuntament de Martorelles s'ha sumat a la iniciativa solidària de l'empresa Robin Hat per a nodrir de mascaretes els hospitals de Catalunya. Des de l'inici de la crida, dissabte, el consistori ha rebut desenes de missatges i ha hagut de tancar les inscripcions perquè no disposa de material per a tots els interessats. En total comptarà amb la col·laboració d'uns 50 voluntaris.

La regidora de Salut, Anna Nogueres, ha destacat la "bona acceptació" que ha tingut la iniciativa entre els martorellencs i les martorellenques i ha agraït la col·laboració dels veïns. Amb aquesta acció solidària es preveuen confeccionar unes 2.500 mascaretes.

L'empresa Robin Hat s'encarregarà de facilitar els kits als voluntaris, la tasca dels quals és cosir les mascaretes. Un cop enllestides, es retornen a Rubí, on està ubicada l'empresa i des d'allí s'envien a Sant Sadurní d'Anoia a una altra empresa que s'encarrega de l'esterilització, per tal que les mascaretes puguin arribar a tots els centres sanitaris catalans que les necessitin.

Xarxa voluntariat

Aquesta no és però, l'única iniciativa solidària impulsada per l'Ajuntament de Martorelles. El consistori va fer una crida divendres per posar en marxa una xarxa de voluntaris que acompanyi a través del telèfon a la gent gran, de més de 65 anys, que viu sola al municipi. L'objectiu és comptar amb un grup de persones que s'encarreguin durant el confinament, de trucar a aquests ancians i fer-los companyia una estona al dia.

Aquestes trucades també serviran per reforçar la tasca que estan duent a terme els tècnics de l'Ajuntament per detectar les possibles necessitats de les persones grans durant la pandèmia. En cas que així sigui, els voluntaris hauran d'informar al personal municipal perquè puguin proporcionar als ancians tot el que els manqui. Segons l'Ajuntament, unes 200 persones de més de 65 anys viuen soles a Martorelles. 

Una vuitantena de persones han enviat un correu aquests dies interessant-se per les dues campanyes. 

Edicions locals