El Telèfon de l'Esperança canvia de número

El servei de la Fundació Ajuda i Esperança va rebre l'any passat unes 25.000 trucades

Societat

El Telèfon de l'Esperança canvia de número
El Telèfon de l'Esperança canvia de número

El popular Telèfon de l'Esperança ha hagut de canviar de número. Un problema tècnic ha obligat la Fundació Ajuda i Esperança a obrir un nou telèfon, el 682 900 500.

Durant el temps de confinament, 200 voluntaris continuaran atenent des de les seves cases les trucades d'aquells que estan angoixats o necessiten ser escoltats.

Segons explica la molletana Maria Rosa Buxarrais, presidenta del patronat de la fundació, "els que truquen ara ho fan perquè estan angoixats, tenen por, estan sols i el coronavirus és el tema estrella", diu.

Buxarrais explica que no es poden plantejar l'increment de voluntaris que atenguin el telèfon durant el confinament, ja que "els voluntaris han de ser seleccionats amb una entrevista i després se'ls hi ha de fer una formació. No és senzill respondre els que truquen, sobretot, si tenen problemes de salut mental, i fins que no estan formats no poden rebre trucades", assegura Buxarrais.

El Telèfon de l'Esperança de Barcelona, actiu els 365 dies de l'any les 24 hores del dia, va rebre l'any passat unes 25.000 trucades, una mitjana de 70 diàries. "No es tracta de donar consells, sinó d'acompanyar a qui truca en el seu procés de reflexió", conclou.

El 682 900 500 és el nou número que a partir d'ara tindrà el Telèfon de l'Esperança, que des del passat dia 15 de març patia d'avaries. "No és que l'hàgim habilitat expressament pel coronavirus, sinó que ha coincidit".

Edicions locals