Mercats ambulants amb mesures estrictes de seguretat

Montornès ha reemprès aquest divendres el mercat amb només parades d'alimentació

Economia

Mercats ambulants amb mesures estrictes de seguretat
Mercats ambulants amb mesures estrictes de seguretat | FOTO: Rosa Quintanilla

Montornès del Vallès

L'Ajuntament ha tornat a instal·lar aquest divendres el mercat ambulant del Centre, i demà dissabte el de Montonrès Nord, després que decidís en un primer moment suspendre'ls. Amb tot l'horari és limitat i les mesures de seguretat molt estrictes.

Unes vuit parades d'alimentació, la meitat de fruites i verdures, s'han instal·lat aquest matí amb un perímetre de seguretat amb agents de la Policia Local i Protecció Civil. Les parades s'han muntat molt més espaiades del que és habitual per poder mantenir la distància de seguretat entre els clients i les parades no atenen a més de dos persones per torn. A més, els compradors no toquen els aliments i són els mateixos paradistes, molts amb mascaretes i guants quin agafen els productes.

La comissió tècnica i política de l'Ajuntament va valorar la idoneïtat  de reprendre el mercat municipal del divendres i dissabte, amb la presència estrictament de parades dedicades a l’alimentació. Aquesta decisió, segons ha informat el consistori, s’adopta "per tal de mantenir l’abastiment de productes frescos a la població i minorar els impactes econòmics als paradistes, d’acord a l’estipulat pel decret 463/2020", expliquen fonts municipals.
Amb tot, l’organització dels mercats, es veurà condicionada per les mesures extremes a adoptar per evitar contagis.

Una altra de les modificacions és l'horari, que obre de 8 h a 12 h del matí.

Crida a la responsabilitat

Per altra banda, l'Ajuntament de Montornès recorda al veïnat que només ha d'acudir al mercat en cas de necessitat i que ha de fer estrictament el trajecte de casa al mercat i del mercat a casa.

El govern es fa una crida a la responsabilitat i al civisme del veïnat a adoptar les mesures de protecció recomanades, i alerta que "la continuïtat del mercat estarà condicionada al compliment de les limitacions i de l'evolució de la situació global".

Per altra banda, la reobertura del mercat ha ocasionat algunes queixes entre els montornesencs. L'Associació de Veïns de Montornès Centre ha informat que la reobertura del mercat municipal ha obligat molts veïns a baixar al carrer després de "sis dies de sacrifici", per treure els seus vehicles i aparcar-los a un altre lloc.
Des de l'AV consideren la situació "d'irresponsabilitat inacceptable" i asseguren que el consistori podia haver proposat un canvi d'ubicació del mercat, com per exemple, a la plaça Pau Picasso.

A la resta del Baix Vallès

Els municipis han pres mesures diferents pel que fa als mercats ambulants. Pel que fa a Mollet, l'Ajuntament ha cancel·lat el de dimarts, en principi, fins al 31 de març. En canvi, a altres municipis es manté el mercat no sedentari però amb mesures de seguretat i  només amb les parades d'alimentació. És el cas del de Can Berenguer de Parets, el de divendres de Montmeló i el de dissabte de Martorelles.

A Mollet, el Mercat Municipal roman obert en el seu horari habitual. La porta d'accés és la de la plaça Major. La resta només són portes de sortida. S’han col·locat controls als accessos per garantir que no se supera la restricció d'un terç. S’anirà deixant entrar les persones per garantir el compliment de la norma d'aforament.

Edicions locals