Deu ingressats per coronavirus a l'Hospital de Mollet

Els casos menys greus passen la malaltia en aïllament domiciliari

Societat

Deu ingressats per coronavirus a l'Hospital de Mollet
Deu ingressats per coronavirus a l'Hospital de Mollet

Mollet del Vallès

L’Hospital de Mollet té deu pacients ingressats amb coronavirus, que estan aïllats i rebent l’atenció mèdica necessària. L’Hospital, però, no fa públic l’estat d’aquests pacients en compliment de la llei de protecció de dades.

Segons fonts del centre molletà, la decisió d’ingressar o no un malalt depèn de la situació de salut de cada pacient i de la gravetat de la simptomatologia de cadascun i el seu possible trasllat a un altre centre depèn del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). “En cas que la simptomatologia sigui lleu es podria indicar aïllament domiciliari”, apunten fonts del centre, que asseguren que “estem preparats i disposem del personal i de les instal·lacions necessàries per donar resposta a aquests pacients”.

Pel que fa al personal sanitari, des del centre asseguren que els professionals de l’Hospital de Mollet “estan seguint totes les indicacions de protecció individual del Departament de Salut”. Actualment, però, hi ha professionals en aïllament domiciliari, dels quals “alguns ja podran tornar a reincorporar-se en breu”.

Per poder fer front a la crisi provocada pel coronavirus i per evitar al màxim els contagis al centre hospitalari, s’han pres diverses mesures organitzatives com fomentar la teleconsulta en tots aquells àmbits en els que sigui possibles; aplaçar cirurgies majors no urgents, proves diagnòstiques rutinàries amb major risc de contagi i consultes externes, i sectoritzar i ampliar espais com urgències i hospitalització per a pacients amb infeccions respiratòries. “L’objectiu de les mesures és assegurar la disponibilitat d’espais i professionals per donar resposta a un possible creixement del nombre de casos, minimitzar el risc de contagi i evitar la propagació”, indiquen.

D’altra banda, també com a mesura preventiva, actualment es limiten el nombre d’acompanyants de pacients a l’Hospital, a les residències de gent gran gestionades per la Fundació Sanitària Mollet (les residències de gent gran de Santa Rosa, de Mollet, i Pedra Serrada, de Parets i la residència per a persones amb discapacitat psíquica La Vinyota), i al sociosanitari, on es limiten les visites a les “únicament imprescindibles segons prescripció d’un professionals sanitari”.

Edicions locals