Els comerços limiten l'accés dels compradors per evitar aglomeracions

Les autoritats reiteren que l'abastiment de productes de primera necessitat està garantit

Economia

Els comerços limiten l'accés dels compradors per evitar aglomeracions
Els comerços limiten l'accés dels compradors per evitar aglomeracions

Malgrat la reiteració per part de les autoritats que l'abastiment d'aliments i productes de primera seguretat està garantit, la gran afluència de compradors als supermercats ha deixat imatges de prestatgeries buides.

En molts casos, els comerços han començat a prendre mesures per limitar l'entrada als establiments amb torns d'accés per evitar aglomeracions. 

De fet una de les mesures és que les botigues d’alimentació, supermercats, drogueries, menjar preparat, farmàcies i similars romanguin obertes, per ser considerades serveis essencials, compleixin la norma d'1/3 de l'aforament el que pot generar algunes cues a l'exterior.

Segons ha informat l'Ajuntament de Mollet, el Mercat Municipal roman obert en el seu horari habitual i té garantit el subministrament d'aliments. S’han col·locat controls als accessos per garantir que no se supera la restricció d'un terç. S’anirà deixant entrar les persones per garantir el compliment de la norma d'aforament el que pot generar algunes cues a l'exterior.

Per la seva part, l'Ajuntament de Montornès ha fet una crida a la ciutadania a cercar en el comerç local l'abastiment de productes de primera necessitat per evitar aglomeracions als supermercats, i en cas d'anar als supermercats, guardar les distàncies recomanades d'un metre i mig i evitar agrupacions tant pel bé individual, com pel bé de les persones que estan treballant i donant aquest servei.

Edicions locals