Plans de contingència pel coronavirus

La patronal alerta de l'afectació empresarial

Societat

Plans de contingència pel coronavirus
Plans de contingència pel coronavirus

El coronavirus té múltiples conseqüències, entre les quals l'econòmica. Davant l'expansió del Covid-19, algunes empreses del Baix Vallès estan treballant en plans de contingència per les possibles afectacions que l'epidèmia pugui ocasionar en la seva activitat.

Des de l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès i PIMEC Vallès Oriental apunten que, de moment, no tenen coneixement de cap empresa del territori que s'hagi vist obligada a aturar la producció però sí que, en alguns casos, s'està reduint l'activitat pels problemes de subministrament, sobretot en aquells en què els principals proveïdors són de la Xina. A més, les companyies que exporten o importen productes al país asiàtic han vist com s'ha encarit el preu dels contenidors de mercaderies i s'han reduït les expedicions marítimes. "En la indústria és important que no es trenqui la cadena de subministrament. Molts contractes industrials inclouen penalitzacions si no se serveix puntualment i això pot ser un problema", explica el president de PIMEC Vallès Oriental, Daniel Boil, qui, sense voler crear alarma, reconeix que "les conseqüències poden ser serioses".

En aquest cas, els empresaris veuen una oportunitat per a les pimes del territori, ja que, segons Boil, "obligarà a canviar l'estratègia dels grans grups que veuran necessari tenir proveïdors de més proximitat", opina.

També s'estan prenent mesures de prevenció com incrementar els estocs o planificar l'activitat en cas que hi hagués algun contagi que afectés els grups de treball. En aquest sentit, Boil considera que les recomanacions que s'estan fent des del Ministeri de Salut de facilitar el teletreball, en el sector industrial és de difícil aplicació.

 

Edicions locals