Montornès preveu estalviar 2.250 € anuals amb les futures plaques al complex esportiu

El municipi rebrà una subvenció de la Diputació per a la instal·lació

Societat

Montornès preveu estalviar 2.250 € anuals amb les futures plaques al complex esportiu
Montornès preveu estalviar 2.250 € anuals amb les futures plaques al complex esportiu | Míriam González

Montornès del VallèsMíriam González

La Diputació de Barcelona instal·larà plaques fotovoltaiques a equipaments de 37 municipis de menys de 20.000 habitants, entre els quals Montornès. El projecte està dotat d'un total d'un milió d'euros repartit entre tots els municipis i les obres estan previstes per abans de juliol de l'any vinent. 

Montornès és un dels municipis que participa en la subvenció que ofereix la Diputació de Barcelona, juntament amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), per la instal·lació de plaques solars. Un dels llocs escollits per situar-les és el Complex Esportiu Les Vernedes. "És un dels equipaments del municipi on hi ha una considerable despesa d'energia i és un dels edificis que més demanda té", afirma Mar Garcia, regidora del Territori. L'Ajuntament calcula que aquesta instal·lació suposarà un estalvi considerable de la despesa que suposa l'equipament, fins a poder estalviar-se uns 2.250 euros anuals en electricitat.

El municipi, a més, compta amb altres equipaments que compten amb plaques solars, com és el cas de l'Ajuntament, l'Institut Marta Mata o el futur Centre Juvenil Sputnik. L'aplicació d'energies renovables no es basa només en la instal·lació de plaques. En el cas de l'Escola Palau d'Ametlla "va en aquesta línia d'eficiència i s'hi ha posat un sistema d'aerotèrmia, és a dir, que no s'ha apostat només per la instal·lació de plaques solars, sinó que també hi ha altres tipus de sistemes d'energia renovable que volem utilitzar", subratlla la regidora, qui afegeix que "aquests projectes estan pensats perquè el municipi rebi energia verda renovable".

Segons el calendari previst per la Diputació de Barcelona, el projecte es licitarà cap al mes de juny i molt probablement, cap a finals de l'any vinent, es començaran a instal·lar les plaques fotovoltaiques als 37 municipis del territori que han rebut aquesta subvenció.

Martorelles també amb ajuts

D'altra banda, l'Ajuntament de Martorelles també s'acollirà a aquests ajuts i abans d'acabar el mandat vol que tots els equipaments municipals tinguin plaques solars. Actualment, el Celler de Carrencà i l'Escola Simeo Rabasa en tenen. Amb la subvenció de la Diputació, finançarà la instal·lació de plaques a l'Ajuntament.

 

 

 

 

 

Edicions locals