L'Ajuntament de Mollet es compromet a blindar els terrenys dels jutjats perquè s'hi construeixin equipaments sanitaris i assistencials

El plenari municipal aprova per unanimitat una moció de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès

Societat

L'Ajuntament en bloc es compromet a blindar els terrenys dels jutjats perquè s'hi construeixin equipaments sanitaris i assistencials
L'Ajuntament en bloc es compromet a blindar els terrenys dels jutjats perquè s'hi construeixin equipaments sanitaris i assistencials

L'Ajuntament de Mollet ha pres el compromís de blindar urbanísticament els terrenys on s'havien de construir els jutjats, al costat de l'Hospital, en la redacció del nou POUM perquè acollin equipaments públics de caràcter sanitari i assistencial.

Així es desprèn de la moció consensuada per tots els grups municipals i aprovada aquest dilluns per unanimitat al ple de Mollet. La proposta, presentada per Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú a petició de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, també sol·licita a l'Incasol, propietari dels terrenys on estaven projectats els jutjats de Mollet, que procedeixi a cedir-los a altres departaments de la Generalitat de Catalunya per tal que hi situïn equipaments públics de caràcter social i sanitari, com és el cas d’un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) i una residència pública per a gent gran.

En el debat, tots els grups van coincidir en la necessitat de més serveis sanitaris i assistencials a la ciutat. "Si tots els grups avancem en la demanda d'una residència pública ho aconseguirem", opinava Francisco Sancho, de Mollet en Comú, qui valorava haver pogut arribar a un text de consens entre tots els partits.

Ara Mollet ERC MES admetia que la Generalitat ha de revertir la manca de construcció dels darrers anys i Junts per Mollet també demanava més recursos per als equipaments ja existents com l'Hospital o el Sociosanitari. En aquest sentit, l'alcalde, Josep Monràs, retreia al Govern de la Generalitat que en el pressupost d'enguany no s'hagi previst cap inversió per als equipaments sanitaris de la ciutat. "L'Incasòl ha de tenir present quina és la situació actual i futura de la ciutat i saben de la necessitat d'ampliar serveis sanitaris", deia Monràs en resposta a Ara Mollet, qui demanava si l'Ajuntament havia tingut algun contacte amb l'Incasòl sobre el futur d'aquests terrenys.

Per la seva part, Cs es mostrava favorable a la construcció d'equipaments en aquest solar, però proposava que, mentre no s'hi construís res, l'espai es dediqui a aparcament per als usuaris de l'Hospital de Mollet.

"La proposta pretén que aquests terrenys públics no caiguin en mans privades", deia en la seva intervenció Antonio López, portaveu de la plataforma. Precisament, les dificultats del col·lectiu per intervenir en el ple –finalment ho van poder fer perquè la sol·licitud es va fer a través de CCOO– va seu un dels elements de fricció en el debat del punt. Tant Ara Mollet com Mollet en Comú i la mateixa plataforma denunciaven la "política restrictiva" de participació en el ple, que s'està aplicant durant aquest mandat.

Edicions locals