El Safareig, un espai de cohesió veïnal a Martorelles

L'acte d'inauguració va comptar amb el Conseller de Treball, Afers Socials i Família i el Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona

Societat

El Safareig, un espai de cohesió veïnal a Martorelles
El Safareig, un espai de cohesió veïnal a Martorelles

El Centre Cívic El Safareig va obrir les seves portes dissabte en un acte institucional que va comptar amb el conseller de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani, i el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández. L'acte va començar amb una visita per l'equipament de la mà de l'alcalde del municipi, Marc Candela. A continuació el veïnat també va poder conèixer el nou equipament de Can Sunyer.

Després de quasi dos anys de rehabilitació i d'obres, el Centre Cívic El Safareig de Can Sunyer va ser inaugurat dissabte amb un acte, al qual van assistir una cinquantena de veïns de Martorelles, que no van voler perdre's aquest moment. "Amb aquest equipament, tanquem el projecte del Pla de Barris de Martorelles", afirmava l'alcalde Candela. "L'objectiu principal d'aquest espai és crear cohesió i relacions entre els veïns i les veïnes, des dels més petits fins als més grans, de forma intergeneracional, i que ens serveixi per renovar el teixit social", afegia. A més, l'alcalde va ressaltar la important participació de la Generalitat de Catalunya per la subvenció econòmica del 75% per tal de millorar l'espai i fer-ho més accessible per a tothom, i també va donar les gràcies a tota la ciutadania que va participar en el pla.

El Homrani va dir que l'apertura d'aquest equipament "és molt bona notícia per a Martorelles, perquè tenir espais per treballar la convivència i fer interrelació amb diverses generacions fa que hi hagi més cohesió". El conseller afirmava que la finalitat d'aquests espais és que tinguin vida, amb activitats i que actuïn com un espai de referència per als veïns i veïnes, per a les entitats i les associacions, per tal que el puguin fer seu i que puguin construir una societat molt més cohesionada.

L'espai també ha estat pensat per al benestar de les persones i compta amb una programació d'activitats variades i d'espais, com una cuina, despatxos, una sala polivalent i altres, adreçats a totes les franges d'edat.

"La gent del poble també està molt contenta amb el resultat de l'equipament", afirmava l'alcalde, qui va afegir que "els agrada com ha quedat i tenen moltes ganes d'utilitzar-lo com el centre lúdic i social de Martorelles", assegurava.

Programació de les primeres activitats

La setmana passada ja van començar les primeres activitats al centre, com el grup de criança de 0-1 i el grup d'1-3. A partir d'aquesta setmana començaran a haver-hi altres activitats, com la primera trobada de dones de Martorelles, convocada per aquest dimecres, el Casal d'Avis, l'espai de memòria o tallers de cuina.

 

Edicions locals