L'Hospital de Mollet detecta un increment d'urgències per la grip

La incidència, però, és menor a la del mateix període de l'any passat

Societat

L'Hospital de Mollet ha detectat aquesta setmana un increment de les urgències relacionades amb diagnòstics gripals, després que la setmana passada el CatSalut anunciés l'epidèmia de grip a Catalunya.

Segons dades del centre molletà, aquesta setmana s’ha observat un increment significatiu de les urgències hospitalàries amb diagnòstics de grip que se situen en 45 en els últims set dies, en comparació amb els 8 casos detectats el passat mes de desembre. Tot i això, aquestes xifres encara estan un 63% per sota dels casos diagnosticats durant el mateix període de l’any anterior (121).

El CatSalut declarava fa uns dies l’epidèmia de la grip a Catalunya ja que s’han detectat 147,4 casos per 100.000 habitants, xifra que supera la barrera del que es considera epidèmia, és a dir, de 98 casos per cada 100.000 habitants.

Mesures de prevenció

Tal i com anuncia el CatSalut, un 83,5% de les persones ingressades greus per aquest virus no estaven vacunades. "La vacuna de la grip és una de les millors mesures de prevenció que podem adoptar, molt recomanable en poblacions de risc com les persones grans o persones que estan en contacte amb malalts", expliquen fonts de l'Hospital. Altres recomanacions són mantenir una adequada higiene de mans, un dels focus de contagi més important d’aquest tipus de virus; protegir-se del fred, especialment a través de bona roba d’abric, ingerint aliments calents i evitant canvis de temperatura bruscos, i hidratar-se bé per mantenir les mocoses en perfecte funcionament.

Edicions locals