Més de 350 persones esperen per a una plaça pública de residència de gent gran a Mollet

Demanda unànime del ple de Mollet per reclamar a la Generalitat una nova residència geriàtrica pública a la ciutat

Societat

Actualment, 357 persones es troben en llista d'espera per poder accedir a una plaça pública a una de les residències de gent gran de Mollet.

Davant aquesta realitat, el ple municipal aprovava aquest dilluns per unanimitat la moció presentada pel govern local (PSC-Podem) per reclamar a la Generalitat la construcció d'una segona residència geriàtrica pública a la ciutat i l'increment de les places concertades.

En total, Mollet disposa de 266 places residencials, de les quals el 34% són públiques o concertades i la resta són privades. Tenint en compte els veïns majors de 65 anys que viuen a Mollet, amb aquestes 266 places es cobreix el 3% de la població, una ràtio "un 50% inferior a la ràtio d'equilibri que és del 6%", deia el regidor Xavier Buzón.

La proposta aprovada insta la Generalitat a construir la residència en algun dels terrenys que el govern català té a la ciutat i, en cas que no fos així, l'Ajuntament es mostra disposat a cedir un solar municipal per ubicar-hi l'equipament. "En cas que es construís, el procés es demoraria uns dos anys, per això, mentrestant demanem que es concertin més places públiques a les actuals residències", afegia Buzón.

El regidor reclamava "unitat d'acció" de totes les forces del ple per fer realitat la petició, una unitat que es va palesar durant la sessió amb el vot a favor de tots els grups municipals, inclosos Ara Mollet i Junts per Mollet –socis de govern a la Generalitat– que es posaven a disposició del ple per "ajudar quan s'hagi d'anar a trucar les portes que calgui".

Aquesta és la segona vegada que el ple aprova una moció d'aquestes característiques en menys d'un any. A l'abril, el ple també aprovava per unanimitat una proposta de Mollet en Comú per reclamar a la Generalitat una nova residència pública a la ciutat.

Edicions locals