Cs torna a reclamar estacionament per a l'Hospital als terrenys on es van començar a construir els jutjats

El grup taronja presentarà una moció al ple d'aquest mes de desembre

Societat

El grup municipal de Ciutadans Mollet del Vallès (Cs) ha presentat una moció per al ple de desembre en què reclama a la Generalitat la cessió temporal dels terrenys on anaven a instal·lar-se els jutjats de Mollet perquè sigui utilitzat com a aparcament gratuït dels usuaris i familiars de l'Hospital de Mollet.

Aquesta, però, no és una petició nova. El febrer de 2016, el ple va aprovar una moció, també de Cs, amb què es reclamava a l'Ajuntament que negociés amb els propietaris de solars que aleshores estaven buits per aprofitar-los com a espai d'aparcament gratuït a Mollet, entre aquests, el que acull els fonaments del que havia de ser el palau de justícia. "La moció va ser aprovada de forma unànime en el Ple municipal, però va ser rebutjada pel Parlament de Catalunya perquès estava prevista la construcció dels nous jutjats", expliquen des de la formació.

Iván Garrido, regidor-portaveu de Cs indica que "amb els nous jutjats de Mollet instal·lats a la zona de Can Fàbregas, no ha d'haver-hi cap impediment perquè la Generalitat cedeixi aquests terrenys a l'Ajuntament i puguem solucionar la manca d'aparcament a l'Hospital de la ciutat".
 
Finalment, Iván Garrido ha afirmat que "està en mans de la Generalitat donar solució a la manca d'aparcament que tenim a l'Hospital i evitar el cost extra de la zona blava que han de pagar usuaris i familiars".

Obres inacabades

El solar on s'havien de construir els jutjats porta anys abandonat –el projecte es va iniciar el 2010– amb unes obres que es van iniciar però que no van passar dels fonaments. Ja el maig de 2017, el ple aprovava una moció presentada pel PDeCAT que reclamava que la Generalitat i l’Ajuntament de Mollet fessin una anàlisi dels possibles usos alternatius que podria tenir l’estructura de formigó i el solar de la ronda dels Pinetons.

Aleshores, el ple instava a trobar solucions a l’estat d’abandonament de l’espai i reclamava que si els fonaments no podien ser reaprofitats per a qualsevol altre equipament, l’estructura existent fos enderrocada.

Edicions locals