Projecte per reactivar els cinemes de L'Illa, incloent-hi e-sports i realitat virtual

L'empresària baixvallesana olga sierra té previst que el nou equipament remodelat s'inauguri abans del Nadal de 2020

Cultura

Projecte per reactivar els cinemes de L'Illa, incloent-hi e-sports i realitat virtual
Projecte per reactivar els cinemes de L'Illa, incloent-hi e-sports i realitat virtual

Sergio Carrillo

Els cinemes de L'Illa es reactivaran a partir del pròxim estiu. Així ho assegura la baixvallesana Olga Sierra, l'accionista i administradora de Basal Space SL, companyia que portarà a terme un projecte per convertir l'espai en un centre d'entreteniment, que va molt més enllà del setè art, i que també inclou esports electrònics (e-sports), així com activitats de realitat virtual i de simulació.

Amb aquesta iniciativa, els cinemes tornarien a funcionar dotze anys després del seu tancament. Sierra –qui viu a Martorelles, però també se sent molt molletana– apunta que vol projectar tant estrenes com preestrenes i que està tancant un acord "amb un dels tres majors distribuïdors i operadors de cinemes d'Espanya". També assevera que està treballant per disposar d'un cinema "premium" i que hi haurà "tarifes assumibles per a tothom".

Pel que fa als e-sports, "ens dirigim als amateurs i els volem donar un punt de trobada, perquè en comptes de jugar sols, juguin en equips aquí", apunta Sierra. Concretament, es pretén crear lligues regulars per competir-hi individualment o per equips, però també preveu fer lligues d'escoles, instituts i universitats, així com convidar professionals dels e-sports cada cap de setmana "perquè vinguin a transmetre valors adequats del joc i dels hàbits saludables". També hi haurà una sala destinada a jugar-hi fora dels campionats. D'altra banda, Basal Space inclou la creació d'una acadèmia de formació d'e-sports adreçada als jugadors.

Olga Sierra, ànima mater del retorn dels cinemes de L'Illa de Mollet

Quant a la realitat virtual, els usuaris podran endinsar-se en viatges arreu del món o fins i tot fer una immersió en quadres artístics.

I el darrer eix que acolliran els cinemes de L'Illa seran les activitats de simulació, entre les quals Sierra destaca la possibilitat de tenir un simulador de carreres com els de la Formula 1. De fet, apunta que ja ha tingut converses amb el Circuit de Catalunya i "intentarem convidar pilots professionals de Formula 1 per provar-los".

A més de tot això, l'accionista de Basal Space assegura que pot haver-hi lloc per "retransmissions d'òpera o d'altres activitats culturals que es facin en teatres o en escenaris llunyans, per veure'ls en directe, tot i la distància".

Terminis d'actuació

El projecte compta amb diverses fases progressives d'activació. La primera va tenir lloc diumenge, amb la inauguració de La Lluna by Basal Space –a la plaça Major, on hi havia el bar La Lluna–, que a més de tenir la funcionalitat de cocteleria també serà una sala d'esdeveniments. Entre els mesos de febrer i març s'obriran les oficines de Basal Space, a la planta superior de La Lluna, que servirà com a coworking per a altres professionals. I l'obertura dels cinemes es preveu per al pròxim estiu, sense una data fixa. En tot cas, els primers mesos seran de "rodatge", segons Sierra, i la intenció és fer una inauguració oficial de l'equipament remodelat coincidint amb les estrenes del Nadal de 2020.

D'aquesta manera, Basal Space comptarà amb unes dimensions de fins a 5.000 metres quadrats –incloent-hi les dues places– per programar activitats culturals i d'entreteniment a la ciutat.
Fa un any i mig que Sierra va començar les negociacions per tirar endavant aquest projecte i la baixvallesana s'ha trobat "molt bona disposició tant per part de la propietat, que ha tingut ganes que això torni a engegar, com per part de les institucions locals, ja que beneficia a tots".

En l'acte d'inauguració de La Lluna by Basal Space

Pel que fa a la reforma de les instal·lacions del cinema, l'empresa farà una inversió d'almenys 1,9 milions d'euros. "L'edifici té problemàtiques a resoldre: hem de garantir que les sortides d'evacuació no ens generin cap problema i, sobretot, hem de solucionar tots els problemes freàtics, que és el gran repte del local, i per això ha estat tants anys tancat".

Sobre els diners, Sierra diu: "No els tenim a la butxaca, i depenem de patrocinis i aliances i de finançament bancari. He assumit el risc perquè tinc persones al costat que volen estar implicades, però sobretot perquè crec en el projecte. Crec que això triomfarà". I afegeix: "El que tinc són acords i aliances estratègiques amb grans marques que hi estan apostant i que em patrocinen, perquè jo aporto aquest retorn de visibilitat de marca amb els esdeveniments".

Per últim, Olga Sierra clou assegurant que també vol incidir en el sector turístic amb Basal Space i aconseguir "que Mollet es converteixi en punt de destí per a l'entreteniment".

Campanya nadalenca plena d'activitats

El projecte de Basal Space també compta amb la plaça Major i amb la plaça dels cinemes com a espais per portar a terme activitats. De fet, aquest Nadal omplirà la plaça Major d'activitats tots els caps de setmana, conjuntament amb l'Agrupació de Comerciants de L’Illa, amb una campanya anomenada I love my city. Concretament hi haurà un taller d'escultura anomenat La Sagrada Família (divendres a les 16 h, i dissabte a les 13 h i a les 16 h). Dissabte i diumenge també hi haurà altres activitats a la plaça.

Edicions locals