El radar per tram de la C-17 entre Lliçà i Parets, el segon que més multa de tot Catalunya

Durant el 2018 es van sancionar per excés de velocitat 108.066 vehicles, 296 cada dia

Societat

El radar per tram de la C-17 entre Lliçà i Parets, el segon que més multa de tot Catalunya
El radar per tram de la C-17 entre Lliçà i Parets, el segon que més multa de tot Catalunya

El radar per tram situat entre els quilòmetres 18 i 16 de la C-17, entre Lliçà d’Amunt i Parets, a l’altura del centre logístic de Mango i a la sortida del Coll de la Manya, és el segon de Catalunya que més multes va posar durant el 2018. En total va sancionar 108.066 vehicles amb excés de velocitat, és a dir, 296 vehicles diaris.

Així ho recull un estudi d’Automobilistes Europeus Associats (AEA), una associació d’automobilistes sense ànim de lucre dedicada a l’assessorament dels conductors en tot allò que té a veure amb l’automòbil. L’estudi, publicat a l’estiu, també situa aquest radar de la C-17 com el tercer que més multes va imposar l’any passat a tot l’Estat, només per darrere d’un radar situat al quilòmetre 215 de la C-31 a Badalona (340 multes diàries) i un altre a l’A-5 a Madrid (337 multes diàries).

L’estudi d’AEA també assenyala que l’any passat, 177 radars fixos del Servei Català de Trànsit (SCT) van sancionar 1.033.180 conductors per sobrepassar els límits de velocitat, una xifra que supera un 37% el nombre de sancions imposades l’any anterior. Per demarcacions, el nombre de sancions per excés de velocitat van pujar un 90% a Barcelona, un 36,5% a Tarragona i un 2,7% a Girona, mentre que a les comarques de Lleida va disminuir un 18,2%.

El radar de tram de la C-17, el primer d’aquestes característiques a la comarca i actiu des de començaments de l’any passat, calcula la velocitat mitjana dels vehicles en un tram de 3,6 quilòmetres, entre les instal·lacions de Mango, a Lliçà, fins poc després del restaurant Can Romeu de Parets. La zona controlada es divideix en dos trams i els límits de velocitat en aquest recorregut varien entre 80 i 100 km/h en funció del traçat de l’autovia.

Edicions locals