El CAP Plana Lledó acull una xerrada per planificar un embaràs saludable

Llevadores de l'atenció primària de Mollet fomenten les visites prèvies a la concepció amb la xerrada "Vols tenir un fill?"

Societat

El CAP Plana Lledó acull una xerrada per planificar un embaràs saludable
El CAP Plana Lledó acull una xerrada per planificar un embaràs saludable

El servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) organitza dimecres al CAP Plana Lledó (18 h) la xerrada Vols tenir un fill?, una sessió adreçada a dones que volen planificar un embaràs saludable.

Un dels factors comprovats dels quals depèn la bona salut de la mare i del fetus durant l’embaràs és precisament l’estat de salut de la dona abans de la concepció. Sabedores d’aquest fet, les professionals del servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Mollet de l’àrea Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut, volen oferir més espais informatius per parlar sobre com planificar un embaràs de la manera més segura possible. I és per això que, a part de poder tractar la planificació de l’embaràs a la consulta amb les llevadores, també ofereixen la possibilitat de fer-ho en aquestes xerrades organitzades diversos cops durant l’any i que porten per nom “Vols tenir un fill?”

Durant les sessions es parla d’aspectes que es tracten durant les visites preconcepcionals que fan les llevadores als centres de salut, com per exemple quins dies són els de més probabilitat de quedar-se embarassada o quins hàbits poden ajudar a aconseguir-ho. També s’informa d’altres punts a tenir en compte com són les anàlisis dels antecedents familiars i personals, la importància d’abandonar hàbits tòxics així com ser conscient del mateix estat psicoemocional durant tot el procés de concepció. A més, aquesta activitat s’ofereix com un espai participatiu en el qual les assistents plantegen els seus propis dubtes i així acabar de personalitzar la informació que se’ls hi dóna en funció de les seves inquietuds.

La propera xerrada tindrà lloc el dimecres 25 de setembre de 18 a 20h al CAP Plana Lledó, és gratuïta i oberta a tothom que hi estigui interessat.

Edicions locals