El regidor d'ERC Martorelles Joan Marc Flores passa a tenir dedicació exclusiva a l'Ajuntament

D'aquesta manera, el seu sou també augmentarà gairebé 30.000 euros bruts l'any

Política

El regidor d'ERC Martorelles Joan Marc Flores passa a tenir una dedicació exclusiva
El regidor d'ERC Martorelles Joan Marc Flores passa a tenir una dedicació exclusiva

El ple ordinari de Martorelles celebrat dilluns va aprovar, no sense discrepàncies, l'augment de la dedicació i, per tant, del sou del regidor d'ERC Joan Marc Flores, qui és també el primer tinent d'Alcalde. Flores passarà a tenir una dedicació exclusiva, amb el mateix sou que l'alcalde (42.452,24 euros bruts, en 14 pagues l'any).

Quan el passat mes de juny es van aprovar les retribucions dels regidors, es va establir que Flores tindria un 30% de dedicació i que percebria 12.735 euros. Segons el batlle, Marc Candela, a la junta de portaveus d'aleshores "ja es va explicar que aquesta era la nostra voluntat". És a dir, que "tenint en compte el nombre de carteres que porta Joan Marc Flores" i que consideren "que fa falta una dedicació més constant", ja havien previst augmentar la dedicació de Flores.

Tot plegat no s'hauria produït fins a aquest setembre, a l'espera que el regidor disposés d'una excedència en el seu lloc de treball.

Reaccions de l'oposició

El punt de l'ordre del dia es va aprovar amb els vots a favors dels set regidors republicans, així com dels dos regidors del PSC-MAPM, amb l'abstenció de la regidora d'UxM i el vot en contra de Martorelles en Comú.

Per part dels socialistes, la portaveu Assumpta Pastor va dir que hi estan "totalment d'acord que en Joan Marc Flores faci dedicació exclusiva. No dubtem que la seva feina serà bona". Tanmateix, va lamentar: "Davant del volum de feina, no acabem d'entendre que no se'ns convidi a participar en aquesta feina". Instant d'aquesta manera a què puguin participar en el "seguiment dels projectes i contractacions, i en el suport a les regidories". "I això no costa diners", va apuntar.

En aquest sentit, Candela va assegurar que mantindran el seu "tarannà de participació". "Deixi'ns que hi hagi temps perquè comencin a generar-se els projectes i que es puguin començar a treballar", va dir. I va afegir: "Comptem amb vostès per al Pla d'Actuació Municipal".

D'altra banda, Margarita Casanovas (Units per Martorelles) va dir: "No dubto de la seva gran professionalitat i que treballarà totes les hores que siguin necessàries, però això no deixa de ser una decisió política de l'equip de govern i jo m'hi abstindré".

Per últim, Juan Francisco García Caba (Martorelles en Comú) va cloure: "No dubto del seu treball. Però en un municipi de menys de 5.000 habitants no crec que siguin necessàries dues dedicacions al 100%". I també va destacar que amb aquesta aprovació s'augmenta la partida de retribucions en "gairebé 30.000 euros, més els costos de seguretat social".

Edicions locals