En marxa la 12a edició de la competició de les colles

Superbebientes va sumar els seus dos primers punts, a la prova de menjar flams, i els segueix Ceda el Vaso i Los iluminaos amb un punt

Cultura

La colla Els Imparables es va estrenar a la competició amb aquesta paella
La colla Els Imparables es va estrenar a la competició amb aquesta paella | Aj. Martorelles

Superbebientes, Ceda el Vaso, Los Iluminaos i Els Imparables van arrencar diumenge la 12a edició de la competició de les colles. Va ser amb el concurs de paelles i sangria, que van guanyar Ceda el Vaso i Los Iluminaos respectivament.

Superbebientes, per la seva banda, van sumar dos punts com a guanyadors del concurs de menjar flams tant a la categoria masculina com a la femenina. I també es va realitzar l'activitat de l'humor amarillo, de la qual encara no se saben les puntuacions. Com a novetat, el concurs de paelles d'enguany també ha estat obert a tota la ciutadania.

Les proves es reprendran aquest divendres, amb el relleu de glops, a l'Era de Carrencà (21 h). I dissabte tindran lloc les proves de furor i maquillatge artístic –una de les activitats noves d'enguany– en el mateix emplaçament (22.30 h).

Per últim, diumenge seran les darreres proves del concurs, totes elles també a l'Era de Carrencà. A les 18 h serà el torn del Lipdub i mitjà hora més tard tocarà l'apilada de caixes, l'estirada de la corda i l'embolic de proves. I per últim, a les 19.30 h, serà el gran moment del veredicte en el qual es coneixerà el nom de la colla guanyadora.

D'entre les colles destaquen Els Imparables, que l'any passat ja estaven constituïts però no van participar de la competició –ja que eren menors d'edat– i que enguany s'han estrenat al concurs.

La gastronomia i el beure, altres protagonistes

Competició a banda, les colles també organitzen altres activitats: algunes relacionades amb la gastronomia i d'altres amb el beure com a protagonista. Relacionades amb el menjar, aquest divendres a l'Era de Carrencà es farà el sopar de les colles (20 h), i diumenge al matí, ben aviat, serà l'esmorzar popular de festa major al pati de la Masia (7 h). I d'altra banda, relacionades amb el beure, dissabte a les 16 h arrencarà el Corretasques –una activitat que atrau un nombrós públic–, que sortirà del parc Joan Miró i recorrerà els carrers del poble.

Edicions locals