La UE Bàsquet i les Colles, encarregades del pregó de la festa major de Martorelles

Els pròxims dies es podrà gaudir de les primeres activitats, com el 25è concert consecutiu de la Selvatana al municipi

Societat

La UE Bàsquet i les Colles, encarregades del pregó de la festa major de Martorelles
La UE Bàsquet i les Colles, encarregades del pregó de la festa major de Martorelles

La festa major de Martorelles ja escalfa motors i, precisament, la programació arrenca aquest mateix divendres, amb Freddie Mercury novament com a protagonista de la gresca martorellenca: l'any passat va ser amb el tribut de Momo i enguany amb la projecció de la pel·lícula Bohemian Rapsody a la plaça El·líptica a les 22 h.

A partir d'aquí la programació s'estendrà fins al diumenge 15 de maig, però entre les activitats d'aquesta propera setmana destaca el pregó, que anirà a càrrec la UE Bàsquet Martorelles –en el seu 30è aniversari– i de les Colles de festa major. Cal destacar, però, que l'entitat esportiva encarregada del pregó té a les seves files l'únic equip femení federat de Martorelles de la temporada passada –el mini femení–, qui a més va aconseguir el campionat de lliga.

El pregó serà dijous a les 20 h a la Masia de Carrencà i anirà precedit de la rebuda institucional dels pregoners i pregoneres a la sala de plens de l'Ajuntament (18.30 h) i, posteriorment, (19 h) hi haurà una cercavila fins a Carrencà. Tot plegat estarà amenitzat per l'espectacle itinerant Girafes i La Txaranga Jaleoband.

D'altra banda, la cultura popular també serà un dels pals de paller de la gresca i dissabte es podrà gaudir del 41è Aplec de la Sardana a l'envelat de festa major –que s'ubicarà a la pista esportiva de Carrencà–. A les 21 h tindrà lloc la botifarrada popular –el preu dels tiquets és de 8 euros–, a les 21.30 h es farà l'elecció de la Pubilla de la Joventut Sardanista i un concurs de Colles Improvisades, i a les 22 h arrencarà l'Aplec, organitzat per la Joventut Sardanista.

Cal destacar també la recepció que es farà a les entitats participants de la festa dimarts (19 h) al Celler i l'Era de Carrencà, o les havaneres i rom cremat amb Les Anxovetes, dijous (22 h) a l'envelat, organitzat per l'Escola Orfeònica.

I també el concurs de pintura ràpida Ricard Mira, diumenge durant tot el matí, que se celebrarà deu anys després de la darrera edició. D'altra banda, dijous (20.30 h) al Celler de Carrencà es farà el lliurament de premis i s'inaugurarà l'exposició de les obres participants.

Nova competició de les Colles

Enguany tornarà una nova competició de les Colles de festa major de Martorelles, i les primeres proves seran diumenge. A les 12 h tindrà lloc el concurs popular de paelles a l'envelat –en el qual hi pot participar tothom– i a les 16 h es farà, a la zona del mercat municipal, l'activitat de l'Humor amarillo, que és puntuable per a les colles, però també és oberta a tothom.

Entre els esdeveniments més destacats de la pròxima setmana hi ha la 25a actuació consecutiva de l'Orquestra Selvatana, dimecres coincidint amb la Diada de Catalunya.

A les 12 h, la Joventut Sardanista organitzarà la ballada de Sardanes amb la Cobla Selvatana a la plaça de l'Ajuntament, i acompanyat d'un vermut amb Denominació d'Origen. A la tarda (19 h) l'orquestra farà el concert a l'envelat per 1 euro solidari –la recaptació anirà a parar a la campanya Pueblos solidarios, d'ACNUR. I a les 21.30 h protagonitzaran el tradicional ball de nit, a l'envelat.

Selvatana a banda, dijous també hi haurà més música i dansa: a les 20.30 h, a l'escenari de l'UCAM (pati de la Masia) actuaran l'escola Pas a Pas i el grup de ball en línia de la UCAM. I a les 0 h serà la nit jove de djs locals a l'envelat.

Motos antigues i carretons

El motor també serà present a la festa. Dissabte al matí tornarà una nova trobada de motos antigues al pati de la Masia de Carrencà. La concentració i inscripcions seran a les 9 h, i hi pot participar qualsevol persona amb una moto de més de 25 anys. Després hi haurà botifarrada (9.30 h) i passejada amb les motos antigues pel poble (11 h) i la cloenda a les 13 h. I a la tarda (18.30 h), la plaça de l'Església viurà una nova sortida de la baixada de carretons, que acabarà a Carrencà.

Edicions locals