Torna el concurs de pintura Ricard Mira 10 anys després

Serà el 8 de setembre emmarcat en la celebració de la festa major

Cultura

Torna el concurs de pintura Ricard Mira 10 anys després
Torna el concurs de pintura Ricard Mira 10 anys després | Ajuntament de Martorelles

La festa major de Martorelles recuperarà el concurs de pintura ràpida Ricard Mira després de 10 anys, que tindrà lloc el 8 de setembre al matí.

Les inscripcions i registre de les obres es poden fer el mateix dia al Celler de Carrencà de 9 h a 10 h, i les obres s'hauran de presentar entre les 14 h i les 15 h al Celler de Carrencà. El dia 12 (19 h) tindrà lloc el lliurament de premis al Celler, després del pregó de festa major, i les obres participants quedaran exposades al mateix equipament fins al 20 de setembre.

Pel que fa als premis, n'hi haurà tres a la categoria general –600, 400 i 300 euros–, un a la local –250 euros– i un darrer a la infantil, fins als 12 anys –un lot de material de pintura.

Per la seva banda, la temàtica del concurs és Martorelles i els seus voltants i l'objectiu és potenciar aquesta disciplina artística, el patrimoni local i la participació ciutadana.

Certamen creat el 2006

El concurs de pintura ràpida Ricard Mira, es va fundar l'any 2006 i va celebrar quatre edicions anuals seguides, fins al 2009. Ara, el recuperat certamen té previst celebrar-se cada dos anys.

D'altra banda, el mestre escultor martorellenc Ricard Mira –qui dóna nom al certamen– recorda els inicis: "No el vaig impulsar jo, però l'associació de veïns de la zona centre va proposar-ho i vaig acceptar. Vaig formar part del jurat a les quatre edicions".

Mira també apunta que a les primeres edicions hi van participar molts pintors de tot Catalunya i de molt bon nivell com ara catedràtics de dibuix de la Universitat: "A més, com que hi ha categories per als artistes locals, també era una manera de promocionar l'activitat artística al poble", clou Mira.

Edicions locals