El ple aprova l'ampliació de l'edifici de l'Ajuntament de Martorelles

Es vol fer créixer l'equipament per la part de darrere i també es volen incloure tots els serveis dispersos a la Masia de Carrencà

Societat

El ple aprova l'ampliació de l'edifici de l'Ajuntament de Martorelles
El ple aprova l'ampliació de l'edifici de l'Ajuntament de Martorelles

El govern martorellenc vol ampliar l'edifici del consistori. I és per això que en la modificació de pressupost aprovada en la sessió plenària ordinària del passat juliol, es contemplava una partida de 20.000 euros per a l'estudi del projecte de reforma i d'ampliació de l'equipament, "per fer-lo créixer cap al darrere", segons explica el batlle, Marc Candela.

L'alcalde considera que un dels problemes que es troba l'Ajuntament de Martorelles és que "no pot prestar els serveis amb la qualitat que els hauria de prestar perquè els treballadors i treballadores no estan en un espai físic de treball amb la qualitat que hi han d'estar", assegura.

En aquest sentit, Candela opina que l'edifici de l'Ajuntament "està atapeït de treballadors, i si hem d'ampliar algun servei, no ho podem fer, perquè no tenim el lloc físic per posar les persones a treballar".

A més, avui dia l'Ajuntament no és accessible i, per exemple, "si hi hagués algun regidor o regidora de l'Ajuntament que fos minusvàlid, no podria accedir a la sala de plens", a la qual s'ha d'accedir a través d'unes escales.

Per tot plegat, el govern aposta fermament per ampliar l'Ajuntament, "perquè els treballadors i treballadores puguin treballar amb millors condicions, i perquè a la ciutadania li sigui molt més fàcil accedir als serveis municipals, i que siguin accessibles".

Per tal que això sigui una realitat, l'Ajuntament ja s'ha posat en contacte amb el Departament de Territori de la Generalitat per exposar la voluntat de fer créixer l'equipament cap enrere. La intenció seria que es mantinguessin els mateixos serveis que hi ha ara mateix, "però amb més espai, amb una sala de plens i una Oficina d'Atenció al Ciutadà més digna i complint els requeriments que ens marca la Generalitat, ja que avui dia no els estem complint", assevera Candela.

Oficines a la Masia de Carrencà

D'altra banda, el batlle també afirma que, tal com portaven al seu programa electoral, aposten per reformar la Masia de Carrencà i encabir-hi a la planta baixa tots els serveis municipals que ara estan dispersos: benestar i família, esports, servei d'ocupació municipal, àrea d'atenció a les persones i policia local. Es tracta de "seus que tenim disperses i que no agilitzen el treball del dia a dia del personal, ni de la ciutadania, que quan ha d'accedir a l'administració no sap exactament on ha d'anar". D'aquesta manera, tota la zona administrativa de l'Ajuntament se centralitzaria en dos edificis.

Pel que fa a l'equipament de la Masia, també es vol traslladar la biblioteca fins a la planta superior, "que ara com ara se'ns està quedant petita i no està en un lloc molt de trànsit".

El republicà espera que el projecte de la Masia de Carrencà estigui enllestit a finals de mandat, o que com a mínim ja hagi engegat aleshores.

Edicions locals