Mor Pere Lleyda, propietari i dependent de Cal Dibuixant

Lleyda era marit de Montserrat Subirana, néta dels fundadors de l'històric comerç molletà l'any 1885

Societat

Pere Lleyda l'any 2010 a Cal Dibuixant. CONTRAPUNT
Pere Lleyda l'any 2010 a Cal Dibuixant. CONTRAPUNT

El molletà Pere Lleyda, vinculat amb la botiga històrica Cal Dibuixant i marit de la néta dels fundadors, ha mort fa uns dies. La cerimònia de comiat de Lleyda serà avui divendres a les 12 h al Tanatori de Mollet.
 

El molletà Pere Lleyda era un dels propietaris de Cal Dibuixant, juntament amb la seva dona Montserrat Subirana, que era néta dels fundadors Francesc Pi i Armadans i Justina Monserdà Rifà. Fa prop de tres mesos van decidir abaixar la persiana de l'històric comerç molletà, que se situava al carrer de Barcelona amb una trajectòria de prop de 135 anys. Abans d'arribar al carrer Barcelona i establir-se definitivament, però, Cal Dibuixant va passar per diferents locals. Primer va obrir a Gaietà Vínzia l'any 1885. D'allà es va traslladar a Berenguer III, on hi ha la joieria Flavià Llobet. Després es va traslladar al carrer Barcelona, on hi ha el Nou Or. Finalment, es va quedar al número 21 del mateix carrer.

Tot i que va començar com una merceria, en l'actualitat incorporava altres articles, com la roba interior, la perfumeria, la bijuteria i productes del Barça. Ara, la botiga es coneix per les perruques i les mitges de colors, que li donen un toc particular. L'any 2010, la Cambra de Comerç de Barcelona va reconèixer Cal Dibuixant pels seus 125 anys. Aleshores, Contrapunt, va parlar amb Pere Lleyda, que recordava que després de tants anys darrere el taulell, l'aleshores dependent afirmava que quan veia un client ja sabia quina era la seva talla i què era allò que li convenia. "Tinc aquesta gràcia", assegurava el Pere, que deia: "Els clients s'han de tractar amb amabilitat i aconsellar-los bé".

Edicions locals