Ítaca Band i Guillem Albà, a la festa major de Martorelles

El cartell ha estat obra de la il·lustradora martorellenca Júlia Quintana, qui ja va dissenyar el cartell de 2016

Cultura

Ítaca Band i Guillem Albà, a la festa major de Martorelles
Ítaca Band i Guillem Albà, a la festa major de Martorelles

Ítaca Band i el clown Guillem Albà seran dos dels plats forts de la festa major de Martorelles, que se celebrarà del 7 al 15 de setembre.

Sense l'antic envelat i amb el futur centre La Vinya en obres, les novetats d'enguany tenen a veure amb els espais. Concretament, la fira estrenarà un nou emplaçament al polígon, al carrer del Molí. Amb aquesta nova localització, s'ha apostat per tallar la carretera de la Roca durant els dies de festa major des de la cruïlla de Can Calet fins a la pujada de la travessera de Carrencà. "Volem que la fira quedi molt propera i la carretera estarà tallada perquè la gent tingui la tranquil·litat de pujar i baixar de Carrencà cap a la fira sense problemes", va explicar la regidora de Cultura, Mònica Garcia.

I l'altre nou emplaçament és el de l'escenari de l'antic envelat. Els concerts i els espectacles d'animació tindran lloc en una carpa ubicada a la pista de Carrencà en un format de barraques. La comissió de festa major, formada per les entitats del municipi, artistes, personalitats destacades, veïns a títol propi i el propi Ajuntament, ha considerat que aquest nou format podria beneficiar l'assistència de públic a tots els concerts. "Hem vist que funciona molt en altres pobles i serà una manera perquè la gent estigui més present en el nucli de festa", va afirmar Judit Morcillo, membre de la comissió, qui també va explicar en què consisteixen les barraques: "Quan acaba un concert, en comptes de dissipar-te, pots marxar just al costat, on hi ha les barres, per prendre quelcom amb música d'ambient. I quan veus que comença un altre concert ja estàs just allà. D'aquesta manera no anem perdent la gent entre concerts"

Ítaca Band actuarà dissabte 14 a l'envelat. Serà en una nit en què també actuaran els martorellencs Freqüència Bandarra i Mil Hombres, així com els djs i animadors Del Salón a la Discoteque. Altres actuacions musicals aniran a càrrec de Pupil·les, Hey Pachucos i  les locals Conchas del Asco i Dj Degrand (divendres 13 de setembre), així com la nit jove de djs locals, dijous 12 de setembre a partir de les 0 h)

25 anys de la Selvatana

Musicalment parlant, l'Orquestra Selvatana serà la protagonista l'11 de setembre amb el seu concert i ball de nit a l'envelat. Tot plegat serà en una actuació molt especial, perquè la companyia fa 25 anys consecutius que actua a la festa martorellenca.

Música a banda, la programació també contempla diversos espectacles d'animació, entre els quals destaca La Marabunta (diumenge 15 de setembre a les 21 h a l'envelat, per 1 €). "A mi em fa especial il·lusió que estigui el Guillem Albà, amb Marabunta. És un gran clown i un gran actor, i és un espectacle per a petits, grans i mitjans, i crec que la gent s'ho pot passar fantàsticament bé", va assegurar la regidora de Cultura, Mònica Garcia.

També d'animació i a l'envelat, els martorellencs podran gaudir de l'actuació d'El Pot Petit, qui farà cantar i ballar la mainada.

Edicions locals