La piscina que va apropar Can Sunyer al poble celebra 25 anys

El 16 de juliol es va complir el 25è aniversari de la inauguració de les noves piscines, que deixava enrere la del costat del pavelló

Societat

Durant la festa del primer quart de segle de les piscines del poble
Durant la festa del primer quart de segle de les piscines del poble | Aj. Martorelles

Sergio Carrillo

La piscina municipal de Martorelles va celebrar dimarts el seu 25è aniversari amb una tarda plena d'activitats amb inflables, animació i una masterclass d'aquagym.

Justament el 16 de juliol s'han complert 25 anys de la inauguració de l'equipament, en què hi va haver jocs aquàtics pels infants, una activitat infantil de titelles amb la companyia Binixiflat, una exhibició de natació, l'actuació del grup Brockers i una discomòbil amb escuma fins a la matinada. Precisament en el tríptic de l'esdeveniment, l'aleshores alcalde, Martí Marín (Iniciativa per Catalunya), incidia en la necessitat d'aquest nou equipament: "Martorelles ha anat creixent i tots coincidíem que les piscines del pavelló eren obsoletes i insuficients per poder oferir a la població el servei que es mereix".

Ara, 25 anys després, el mateix Marín recorda que, a més que la piscina que hi havia entre el pavelló i el camp de futbol "estava obsoleta, tenia poca capacitat de gent i tenia pèrdues d'aigua", la construcció de les noves piscines va ser resultat d'un "planejament urbanístic" en el qual també hi havia inclòs el parc i l'escola Les Pruneres.

Martí Marín, exalcalde de Martorelles

"Can Sunyer era un barri amb mala comunicació, un barri aïllat per la riera", diu Marín. Per tant, aquests nous equipaments, inclòs el pont del lateral del col·legi, tenien l'objectiu d'unir i apropar Can Sunyer a Martorelles.

A tall d'anècdota, l'exalcalde explica la problemàtica que tenia la funerària quan havia de traslladar algun mort de Can Sunyer. "La funerària passava per la riera, sense cap pont. Així que si plovia molt, no podia passar". Era una zona "amb moltes mancances", assegura.

Pel que fa al dia de la inauguració de les piscines, el recorda amb "molt orgull", perquè "vam complir tots els nostres objectius", però amb el pas dels anys també ha afegit "una sensació agredolça". "L'agre és perquè l'entorn no està ben cuidat; el manteniment de l'entorn de les piscines va caure quan nosaltres vam marxar", assevera. També lamenta que fa anys "algú va arrencar la placa de la inauguració i ningú l'ha reposat".

Edicions locals