Manuel Amado serà el nou rector a partir del setembre

Es farà càrrec de les parròquies de Sant Joaquim i Santa Maria, substituint Javier Marquínez, que hi era provisionalment

Societat

Manuel Amado serà el nou rector a partir del setembre
Manuel Amado serà el nou rector a partir del setembre

Sergio Carrillo

El pròxim mes de setembre, les parròquies de Sant Joaquim (Martorelles) i de Santa Maria estrenaran un nou rector. Es tracta de Manuel Amado, que substituirà Javier Marquínez en el càrrec. El primer dilluns de setembre assistirà al Bisbat de Terrassa per signar el seu nou nomenament, i tot seguit arrencarà la seva tasca a Martorelles i Santa Maria.

Amado, de 62 anys, ha estat vicari a Sant Esteve de Granollers i rector durant 12 anys de Santa Fàtima de Granollers i Sant Fèlix de Canovelles. Darrerament havia estat vinculat amb la parròquia de Sant Vicenç de Mollet i, davant la situació de provisionalitat de Marquínez en aquestes dues parròquies, s'ha apostat perquè Amado accedeixi al càrrec.

Sobre la seva experiència en el món eclesiàstic, Amado diu: "No tinc una llarga trajectòria, perquè em vaig ordenar als 45 anys". Tanmateix, ell ja volia ser mossèn des dels 4 o 5, quan va conèixer el seminari de Solsona.

Arran d'uns cursos que va fer, va acabar treballant com a cap auxiliar sanitari de l'Hospital Clínic de Barcelona, però paral·lelament ho va compaginar amb la seva implicació i vinculació amb les parròquies del seu entorn. Tant és així que va acabar estudiant a la Universidad Pontificia de Salamanca.

Ara fa uns 17 anys, Amado es va internar en un monestir per reflexionar sobre la seva vocació monàstica. Tot plegat amb un gran dubte: "Deixem passar més temps o prenem ja la decisió?". Finalment va apostar per ordenar-se com a mossèn.

Un any com a provisional

El rector sortint, Javier Marquínez, hi era en el càrrec des del passat mes de juliol de forma provisional. Des d'aleshores va compaginar la tasca a les parròquies de Martorelles i Santa Maria, amb la rectoria a la parròquia de Sant Josep (la Llagosta) i a l'església de l’Assumpció de la Mare de Déu de La Florida (Santa Perpètua de Mogoda). Ara tornarà a centrar-se en aquestes dues parròquies.

Per la seva banda, Marquínez havia pres el relleu del mossèn Esteve Sanz, qui deixava el càrrec per jubilar-se, segons explicava aleshores. Tanmateix, mig any després, al gener, es va conèixer una denúncia contra Sanz acusat per un presumpte delicte d'abusos que hauria estat comès entre 1974 i 1977 a Beauvais (França), on estava incardinat i on exercia el seu ministeri pastoral. Des del Bisbat de Terrassa expliquen que mantenen la investigació del cas i afirmen que no hi ha hagut cap denúncia sobre Sanz al territori baixvallesà, únicament a França.

Edicions locals