El Petit Roure de Sant Fost exigeix mesures per la calor

Demanen un millor condicionament del centre

Societat

Escola Bressol El Petit Roure
Escola Bressol El Petit Roure

L'Associació de pares i mares de l'Escola Bressol el Petit Roure de Sant Fost, juntament amb l'equip educatiu, van fer públic un manifest la setmana passada en el qual denunciaven la falta d'equipaments al centre per combatre les altes temperatures.

El manifest que actualment ja ha estat signat per més d'un centenar de persones, arribava després de la forta onada de calor de l'última setmana de juny en què es van rondar els 40 graus de temperatura. "El 28 de juny va ser el dia més crític", explica la Montse, la directora de l'escola bressol, per afegir que "aquest any s'ha avançat la calor". Va ser aquell dia quan segons el relat de la directora la situació va arribar al límit. "Teníem a tots els nens amb bolquers, els anàvem remullant periòdicament i també els donàvem molta fruita", explica. "Molts estaven marejats i amb nàusees", afegeix. Per aquest motiu, la directora del Petit Roure va decidir trucar a Protecció Civil i a la Policia Local. "La policia va estar en contacte amb nosaltres tot el dia per assegurar-se que estàvem bé, i per fortuna no vam haver de lamentar cap situació de major perill per a la salut dels infants", assevera la responsable del Petit Roure.

Des del centre consideren que hi ha dos elements que cal solucionar. En primer lloc reclamen la millora de les instal·lacions. "Només tenim ventiladors", diu. En segon lloc, la directora reclama que des de les institucions s'estableixi un protocol d'actuació perquè els centres sàpiguen que han de fer en aquests casos, "com per exemple com passa amb el NEUCAT, el pla quan neva".

La llei estableix que "la temperatura dels locals on es facin treballs sedentaris propis ha d'estar compresa entre 17 i 27 ºC". El 28 de juny es van superar aquests valors àmpliament.

Converses amb l'Ajuntament

Des de l'Ajuntament estan en contacte amb el centre, tot i que expliquen que els va sorprendre veure el manifest quan encara no s'havien iniciat les converses del consistori amb l'escola. Així mateix afirmen que "s'haurà estudiar si es pot crear un protocol per aquest tipus de situacions". El regidor d'ERC-JxSF, Carles Miquel, afegeix que d'ara endavant la comunicació amb el Petit Roure "millorarà infinitament".

Edicions locals