Veus femenines per al cap de setmana al Baix Vallès

Les cantautores Sandra Bautista i Mabel Flores, a Can Roda i Carrencà

Cultura

Sandra Bautista
Sandra Bautista | Sandra Bautista

Dues destacades veus del panorama musical català actual visiten aquest cap de setmana Santa Maria i Martorelles. Seran la martorellenca Sandra Bautista i la cantautora Mabel Flores.

Es tracta de dues veus femenines que amb els seus darrers projectes han aconseguit captar l'atenció d'experts musicals i del públic generalista.

L'intimisme de Bautista

La cantant i guitarra martorellenca oferirà un concert el divendres a les 22 h al Celler de Can Roda de Santa Maria de Martorelles. Aquest concert s'emmarca dins del Festival d'Estiu Alella 2019 en el qual diferents músics interpreten els seus temes a cellers de vi.

Bautista és una artista amb una veu que emana senzillesa i uns temes que evoquen poesia. Guanyadora del Sona9 2018, tot i la seva joventut, 23 anys, porta a l'esquena més d'un centenar de concerts i una desena de reconeixements. A més, ha estat telonera d'artistes com El Petit De Cal Eril, Clara Peya, Núria Graham, Judit Neddermann, La Sra Tomassa, Est Oest, Gemma Hummet, Guillem Roma o Gossos.Actualment es troba en fase de gravació del seu primer treball llarg d'estudi, un disc en el qual la mateixa Bautista reconeix les influències de "la tradició anglosaxona i també d'autors llatinoamericans, sobretot de Jorge Drexler".

Els sons càlids de Flores

Mabel Flores actuarà el dissabte en el marc de l'Espai On al pati de la Masia de Can Carrencà. Aquest esdeveniment –que començarà a les 21 h i que pretén donar visibilitat a la realitat de les dones de diferents àmbits des d'una perspectiva lúdica–, consistirà en un tast de comerç local i l'actuació musical de Mabel Flores, una cantautora de sons propers al reggae, el pop-rock, l'ska o la rumba, amb un clar missatge compromès, social i feminista. "Ofereix un directe còmplice, íntim i molt proper, una explosió de sentiment, lluita i sinceritat, un viatge entre l'alegria, el desconsol, l'humor i la quotidianitat", assenyalen des de l'organització de l'acte.

Edicions locals