Quatre ajuntaments baixvallesans s'adhereixen a les concentracions de rebuig per la presumpta violació de Manresa

Fiscalia ha tipificat els fets ocorreguts el 2016 com a abús sexual i no com a agressió sexual

Societat

Violència masclista
Violència masclista

Els ajuntaments de Montornès la Llagosta, Martorelles i Santa Maria de Martorelles han fet pública la seva adhesió a les concentracions de rebuig contra la presumpta agressió masclista ocorreguda a Manresa l'octubre de 2016.

Les concentracions convocades aquest dilluns a les 18 h pel moviment feminista se sumen a les moltes que també han estat organitzades arreu del país.

L'octubre de 2016, sis homes d'entre 19 i 26 anys i un darrer de 39, van violar presumptament per torns a una menor de 14 anys mentre un d'ells mirava i es masturbava. Els fets han estat tipificats tres anys després per la Fiscalia, de la mateixa manera que va passar en el cas de la Manada a Santfermins, com un acte d'abús sexual i no d'agressió sexual amb la consegüent pena menor.

Les concentracions, a les quals també s'ha sumat la Federació de Municipis de Catalunya es produiran davant l'Ajuntament de Montornès a la plaça Antoni Baqué de la Llagosta i a la plaça de l'Ajuntament de Martorelles. A Santa Maria l'acte es durà a terme a les 20 h davant el consistori i ha estat plantejat com una concentració veïnal organitzada per l'Associació Cultural Santa Maria i l'Ajuntament.

"Volem deixar constància de la seva solidaritat amb la víctima i amb totes les dones que pateixen violència masclista", han assenyalat els consistoris. "Les violències masclistes són una xacra i un problema social d'extraordinària magnitud contra el qual els poders públics hem d'oferir una resposta ferma, inequívoca i urgent", han afegit.

Edicions locals