Paula Gutiérrez i Daniel Merino, els martorellencs amb les millors notes de selectivitat

Gutiérrez va obtenir un 8,6 i Merino un 8,438

Societat

Paula Gutiérrez i Daniel Merino, els martorellencs amb les millors notes de selectivitat
Paula Gutiérrez i Daniel Merino, els martorellencs amb les millors notes de selectivitat | Ajuntament de Martorelles

Els joves de Martorelles Paula Gutiérrez i Daniel Merino han estat els estudiants del municipi que van obtenir millors notes a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) 2019.

La primera, estudiant de l’Escola Sant Gervasi de Mollet, tenia un 9,91 de mitjana al Batxillerat i va obtenir un 8,6 a la fase general de les PAU. D'aquesta manera, i sumant les notes a les matèries específiques –Biologia (8,5) i Física (10)–, la nota de tall ha estat un 13,086 sobre 14.

Des de cinquè de primària que la Paula vol estudiar Medicina: “Quan era petita veia una sèrie de metges per la televisió i des d’aleshores que tinc clara la meva vocació”, explica Gutiérrez que vol entrar a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona a l’Hospital Clínic: “Diuen que és la millor facultat de medicina d’Espanya. L’any passat la nota de tall era la segona més alta del país, un 12,80” apunta.   

Pel que fa la preparació per les PAU, la martorellenca valora molt com els professors els han preparat: “És una continuació del que has fet durant l’any. Pels exàmens de memoritzar sí que li he dedicat hores llegint, però per la resta m’he dedicat a fer molts exàmens d’altres anys”.

Per la seva part, l’estudiant de l’IES Alba del Vallès, Daniel Merino, que tenia un 8,53 de mitjana a Batxillerat, va treure un 8,438 a la fase general. Sumant-hi les especifiques –Física (7,5) i Matemàtiques (9)– la nota de tall és un 11,738 sobre 14 punts.

Merino també té clar el que vol fer, Enginyeria industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Barcelona: “L’any passat la nota de tall era un 9,77 i suposo que no tindré problemes per entrar-hi”, explica satisfet pels resultats obtinguts. 

A més, Merino destaca el nivell de tots els alumnes de l’Institut Alba del Vallès que s’han presentat a les PAU: “Hem treballat molt durant els dos anys de Batxillerat, ha estat difícil, però al final tens la recompensa”. A banda de la feina d’aquests dos anys, el jove veí de Martorelles explica com es va preparar les dues setmanes anteriors a les proves: “He dedicat dues hores diàries, o una mica més, a l’estudi. És qüestió de posar-s’hi” diu.

Edicions locals