La Generalitat fa un pagament de dos milions de l'obra a Can Sunyer

El vicepresident del govern català, Pere Aragonès, visita la construcció de l'espai cívic El Safareig

Societat

Veïns, membres del consistori i l'alcalde, amb Pere Aragonès i Juli Fernàndez, durant la reunió
Veïns, membres del consistori i l'alcalde, amb Pere Aragonès i Juli Fernàndez, durant la reunió

Laura Ortiz

La Generalitat de Catalunya ha avançat en el pagament de les obres de la llei de barris al barri de Can Sunyer. El passat dia 19 de juny es va encarregar el pagament de dos milions d'euros per sufragar part de la reforma del barri, que es troba en l'última fase d'execució.

Així ho explicava el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, en una visita divendres a Martorelles, en què va estar acompanyat pel delegat del Govern català a Barcelona, Juli Fernández, qui va recordar el "compromís de transformació d'aquests barris construïts amb l'esforç de la gent i que el Govern vol que siguin uns espais dignificats", deia el delegat del Govern català.

El cost total de les quatre fases de la intervenció de la llei de barris a Can Sunyer és de 4.953.546,76€, dels quals, la Generalitat n'assumeix el 75%, és a dir, uns 3,7 milions. Del 25% restant se'n fa càrrec l'Ajuntament.

En aquest sentit, Fernández destacava "el gran esforç" del Govern català en reduir el deute amb els ajuntaments: "Fa tres anys el deute amb tots els consistoris catalans era de 600 milions i ara és 50 milions”, assegurava.

Autobús a l'Hospital

Els dos representants de la Generalitat es van reunir amb l'alcalde i amb una delegació d'entitats de la població, que els van traslladar algunes de les inquietuds veïnals. Entre aquestes peticions, els veïns van reclamar solucions per a la millora de la connexió amb transport púbic de Martorelles amb l'Hospital de Mollet. En aquest sentit, Fernández explicava que l'alcalde treballaria directament la qüestió amb el departament de Territori, competent en la matèria, i que per la seva part, "el vicepresident m'ha encarregat tractar-ho conjuntament amb els ajuntaments de Sant Fost i Santa Maria de Martorelles", apuntava.

Després de la trobada, els reunits van visitar les obres del futur espai cívic el Safareig, última part de la llei de barris, que es troba en la fase final i que l'Ajuntament preveu que acabin a l'estiu.

Edicions locals