S'engega un recapte de diners per rehabilitar l'església de Cabanyes

El cost de la rehabilitació és de 42.350 euros i es busca l'ajut de veïns, administracions i empreses

Societat

Hi ha diverses esquerdes a la façana de Sant Cebrià de Cabanyes
Hi ha diverses esquerdes a la façana de Sant Cebrià de Cabanyes | Amics de Cabanyes

Sergio Carrillo

La Parròquia de Sant Fost ha engegat una campanya per recaptar fons per restaurar l'església romànica de Sant Cebrià de Cabanyes. Es pretén posar un contrafort de pedra i una bancada per reforçar els fonaments a la paret sud, segons explica l'entitat Amics de Cabanyes, unes actuacions que tenen un cost de 42.350 euros.

Aquestes obres s’han de fer per aturar el desviament d’aquesta paret, "que està provocant una esquerda a la façana i que podria causar també un esfondrament de part del temple", afegeixen.

Mossèn Narcís Puig, vicari de la parròquia de Sant Fost, apunta que cercaran les aportacions econòmiques "dels feligresos habituals, de l'Ajuntament i de les empreses de l'entorn", ja que aquestes obres són "un bé per al poble". Tot i que inicialment s'esperava que el Bisbat de Terrassa pogués fer alguna aportació, és probable que finalment no sigui així.

Quant a la situació de l'església, Puig diu que té una "gravetat relativa". És a dir, ara per ara "no hi ha perill que caigui", però si no s'actua, l'església "podria esfondrar-se d'aquí uns anys".

Pel que fa al recapte de diners, es poden fer aportacions úniques o periòdiques (mensuals, bimensuals, trimestrals, etc.). I per fer-ho, la Parròquia ha habilitat un compte corrent específic per fer-hi les aportacions: ES40-2100-2433-1902-0012-8053. S'ha d'indicar Parròquia de Sant Fost com a titular i Restauració de Cabanyes com a concepte.  

Abasta Sant Fost i la Llagosta

Fins al 1504 Sant Cebrià de Cabanyes va ser una parròquia i poble independent de Sant Fost, del qual en formaven part les masies de Can Torrens Vell, Can Torras, Can Rovira, Can Donadeu i Can Baqué, aquesta darrera actualment pertany a la Llagosta, la resta són de Sant Fost.

Edicions locals