La biblioteca ja disposa d'un nou servei d'autopréstec

El nou servei funcionarà mitjançant la radiofreqüència i està subvencionat per la diputació

Societat

El director de la biblioteca, Marcel Comas, fent servir l'aparell
El director de la biblioteca, Marcel Comas, fent servir l'aparell

La biblioteca Montserrat Roig va inaugurar dilluns el nou servei d'autopréstec amb radiofreqüència. Es tracta d'una novetat que incorpora l'equipament, gràcies a una subvenció de la Diputació –per valor d'uns 15.000 euros–, amb la qual també s'ha adquirit un projector i una pantalla, un nou prestatge i es canviarà la retolació de la biblioteca.

Marcel Comas, director de la biblioteca Montserrat Roig, afirma que "totes les biblioteques acabaran incorporant aquesta tecnologia". I afegeix: "Com a biblioteca petita, no era una prioritat, ja que hi havia altres coses que sempre havíem posat davant, però en haver-hi aquest ajut hem aprofitat".

D'altra banda, també desmitifica alguna de les crítiques que tenen aquests sistemes autònoms. "Aquesta tecnologia és la mateixa que alguns supermercats ja estan fent servir, i hi ha gent que diu: 'no vull fer-ho servir, perquè es perden llocs de treball'. Nosaltres els expliquem tant als polítics com als usuaris que no ens treu cap lloc de treball, ens treu una feina rutinària i concreta, però ens permet que el temps que dedicàvem a això el puguem dedicar a fer altres coses de més valor afegit", explica Comas.

Com fer-ho servir

Hi ha una pantalla "molt intuïtiva", amb les diferents opcions de què disposa –préstec, retorn, renovació o reserva– i després de passar el codi de barres del carnet –també pot ser amb l'aplicació per a mòbils– s'han de posar tots els llibres a la safata, ja que els identifica tots de cop. De moment, aquests primers dies la biblioteca regalarà una bossa i el llibre L'illa dels tresors als usuaris que facin servir el nou autopréstec amb radiofreqüència. El llibre inclou relats breus d'autors coneguts sobre biblioteques.

Edicions locals