La Bicicletada del Besòs s'ha traslladat al 30 de juny

Enguany servirà per recaptar fons per a la lluita contra el càncer

Societat, Esports

El Consorci Besòs Tordera ha traslladat la 27a edició de la Bicicletada del Besòs al diumenge 30 de juny, després que les pluges obliguessin a suspendre l'acte el 19 de maig. Enguany la trobada servirà per recaptar fons per a la lluita contra el càncer i, concretament, per a l'entitat Oncovallès i l'Hospital de Sant Joan de Déu per a la investigació contra el càncer infantil.

Amb l’etiqueta #kmcontraelcàncer, tots els participants podran compartir les seves fotos a les xarxes socials amb el mocador rosa donació d’Oncovallès que se’ls lliurarà a la sortida.

L’empresa multinacional catalana Grifols, especialitzada en el sector farmacèutic, apadrinarà els quilòmetres recorreguts pels participants. Cada quilòmetre equivaldrà a 0,20 euros, i l’objectiu fixat és arribar als 15.000. A més, l’empresa Sorea, especialitzada en la gestió dels serveis relacionats amb el cicle integral de l’aigua; l’empresa Derypol, dedicada a la fabricació de productes per al tractament de les aigües; Drenatges Urbans del Besòs (DUB), empresa mixta especialitzada en la gestió i manteniment dels claveguerams municipals; Merck, dedicada al sector químic i farmacèutic, i Velutex Flock, dedicada a la fabricació de flock, també faran diferents aportacions econòmiques per a la causa. Per últim, la marca de productes cosmètics per a pells sensibles La Roche-Posay oferirà obsequis als participants.

La sortida a les 9.30 h

Enguany, la sortida corresponent al riu Tenes s’ha traslladat al terme municipal de Montmeló, una mica abans d’arribar a la confluència entre els camins fluvials del Tenes i el Besòs, i servirà per donar a conèixer la restauració executada en aquest tram de camí fluvial. Les obres, dutes a terme entre l’Ajuntament, el Consorci i Grifols, han servit per ampliar i condicionar la zona de pas, així com per eliminar flora invasora i plantar-ne d’autòctona.

Així, a les 9.30 h es donarà el tret de sortida a Granollers (riu Congost), Montornès del Vallès (riu Mogent) i Montmeló (riu Tenes). A les 10.30 hores es podran incorporar els participants des dels punts habilitats a Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet (tots dos al riu Besòs).

Com sempre, l’arribada tindrà lloc al Parc Fluvial del Besòs, a Sant Adrià de Besòs, on se celebrarà una gran festa final de l’esport i la natura amb diferents propostes per a tota la família, com un taller de zumba, joc de pistes, manualitats i tallers per als més menuts, i el ja tradicional taller de caixes-niu, a càrrec del Grup Ornitològic del Tenes (GOT). Oncovallès instal·larà a més una carpa informativa. Per gaudir de la festa, l’organització oferirà a l’arribada un refrigeri per recuperar forces i un aparcament gratuït per a les bicicletes.

La prova compta també amb la col·laboració dels ajuntaments de Granollers, Martorelles, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Santa Coloma de Gramenet, i la Diputació de Barcelona. Les inscripcions són gratuïtes i es poden formalitzar a través del web www.besos-tordera.cat.

Edicions locals