Marc Candela es compromet a governar amb 'humilitat, empatia i treball'

L'alcalde ofereix mà estesa als grups de l'oposició per arribar a consensos

Política

Marc Candela es compromet a governar amb 'humilitat, empatia i treball'
Marc Candela es compromet a governar amb 'humilitat, empatia i treball'

Marc Candela ha estat reelegit alcalde de Martorelles. Si bé fa quatre anys va haver de pactar un govern amb quatre forces, en aquesta ocasió no ha necessitat cap altre company de mandat. La còmode majoria absoluta d’ERC amb set edils ha permès a Marc Candela ser escollit alcalde durant la sessió de la constitució del plenari martorellenc aquest dissabte al matí al celler de Carrencà.

Durant la primera sessió plenària del nou mandat, Marc Candela ha estat l’únic que ha presentat la seva candidatura a batlle. La resta de formacions –dos edils del PSC-MAPM, un d’UxM i un de Martorelles en Comú-Podem- han votat en blanc, sense presentar cap candidat.

En el seu discurs d’investidura, Marc Candela ha destacat el doble fil que suposa ser batlle amb una majoria absoluta després dels resultats del 26 de maig. “Som conscients de les esperances i confiança dipositada en nosaltres, però també de l’expectativa de com gestionem aquesta àmplia majoria. La història del nostre poble és agredolça en aquest sentit, per això ens comprometem des d’ERC a obrar amb els mateixos valors d’humilitat, empatia i treball, que ens han permès en vuit anys passar de zero regidors, a tres el 2015 i ara a set”, ha destacat Candela.

L’alcalde ha agraït la tasca dels seus companys de govern local en el passat mandat, amb PSC,MAPM i ICV-EUiA. Marc Candela ha volgut estendre la mà a les formacions de l’oposició per “governar per a tots”, ha dit, i ha destacat: “Hem ofert als grups de l’oposició llocs de representació en mancomunitats, consorcis i consells consultius que esperem en les properes setmanes s’acabin d’enllestir”.

L’alcalde ha fixat per als propers quatre anys algunes de les prioritats que cal enllestir, com ara el nou pavelló d’esports, la passera del carrer Comerç, la reforma de la masia Carrencà, el nou Pla Urbanístic o la construcció de pisos de lloguer per a joves. A més, Marc Candela ha desitjat seguir treballant “per la llibertat dels presos polítics i la tornada dels exiliats”.

La resta de formacions han coincidit en afirmar en la necessitat d'arribar a acords pel bé comú del municipi. Assumpta Pastor, portaveu del principal grup de l’oposició, PSC-MAPM, ha remarcat l’acord “històric de fa quatre anys”, i ha avançat que ara el seu paper serà “fiscalitzar al nou govern pel bé del poble”. En aquest sentit, Margarita Casanovas, d’Units per Martorelles, s’ha posat a disposició del nou equip de govern però ha avisat: “Si alguna cosa no ens agrada ho direm”.

Pel que fa Juan Francisco García Caba, de Martorelles en Comú-Podem, ha lamentat els perills de la majoria absoluta, tot i que confia que amb l’oposició s’arribin a acords “de consens, diàleg i cooperació”.

Edicions locals