Luisma Pintor, nou alcalde de Santa Maria pels propers dos anys

El representant d'ERC compartirà l'Alcaldia amb el seu soci de govern Fem Santa Maria

Política

Luisma Pintor, nou alcalde de Santa Maria pels propers dos anys
Luisma Pintor, nou alcalde de Santa Maria pels propers dos anys

Després del principi d'acord que es feia públic divendres entre ERC i Fem Santa Maria, aquest dissabte s'ha formalitzat el nou govern de canvi a Santa Maria de Martorelles, que substituirà l'executiu d'ICV-EUiA després de vuit anys al govern.

Les dues formacions han arribat a un acord de governabilitat "compartida i paritària" pels propers quatre anys a l’Ajuntament de Santa Maria de Martorelles.

Així doncs, d'acord amb aquest pacte, ERC, amb Luisma Pintor al capdavant, assumirà l'Alcaldia el primer període de dos anys del mandat i Fem Santa Maria ho farà en la segona part, una mostra, segons Pintor que expressa que "la responsabilitat per treballar per part del dos grups està per sobre de la personalització de la figura d'alcalde", diu l'alcalde, qui promet un govern "del poble, obert i participatiu".

El nou alcalde, que substitueix Julián Trapero (ICV-EUiA), considera que s'ha arribat a un acord "amb el millor consens en quant a responsabilitats en la gestió del municipi i a partir de les capacitats personals de cada regidor per tal d'activar el més aviat possible la legislatura".

Així doncs el govern estarà format per Pintor i Josep Vilaret, com a representants d'ERC, i per Rodolf Casas i Oriol Vallbona, de Fem Santa Maria. El nou alcalde lamenta l'absència de dones en l'executiu local, un fet que atribueix als "rols socials que han de canviar pel bé de les generacions futures. Necessitem més dones a espais de responsabilitat. Amb tot tenim el ferm compromís de treballar en clau feminista", assegura.

Segons apunten les dues formacions, per tal de portar endavant la legislatura, s’ha preparat un document amb les línies bàsiques d’actuació i els objectius a aconseguir abans de la sessió de constitució de l’equip de govern.

Des de l'oposició

Per la seva part, els representants de Santa Maria en Comú, Olívia Mones, David Escartín i Patrícia Cano restaran a l'oposició els propers quatre anys, una etapa, que segons Mones "entomem disposats a seguir treballant en clau municipal, vetllant pel que passa i necessita el nostre poble, amb la mateixa dedicació i ganes que fins ara".
 

 

Edicions locals