L'Hospital de Mollet, el primer del Vallès Oriental on poder fer un part a l'aigua

La institució ja ofereix l’acompanyament al part en les cesàries programades

Societat

L'Hospital de Mollet, el primer del Vallès Oriental on poder fer un part a l'aigua
L'Hospital de Mollet, el primer del Vallès Oriental on poder fer un part a l'aigua

Mollet del Vallès

La Fundació Sanitària Mollet ha fet un pas més en el que anomenen "humanització en l'atenció al naixement" i a partir d'ara ofereix la possibilitat de poder parir a l'aigua. L'hospital molletà és el primer que disposa d'aquesta opció al Vallès Oriental.

L’Hospital de Mollet disposa d’una banyera a sala de parts on fins ara, les dones que volien, podien fer-la servir durant el procés de dilatació. Ara, les dones també poden tenir el seu nadó dins de l’aigua, una mesura que, segons fonts de la FSM s’ha iniciat "degut a la creixent demanda de les gestants de poder parir en aquest medi". Per fer-ho possible, s’ha creat el protocol i s’ha format l’equip de professionals.

Segons els professionals sanitaris, l'alternativa del part a l'aigua ofereix avantatges tant a la mare com al nadó. En concret, suposa un major apoderament de la dona i menys dolor en el procés de part a més d'una satisfacció més gran per al nucli mare-pare-nadó. Pel que fa a la criatura, el part a l'aigua implica una disminució de l'estrès del nadó ja que passa d’un medi aquós a un altre.

Aquesta mesura s'ha pres en el marc del compromís de la "humanització del procés d’atenció al part" i se suma a la que ja porta a terme el centre amb la possibilitat de fer acompanyament en una cesària programada, que "ja no es fan al bloc quirúrgic i es realitzen totes a sala de parts", apunten des de la FSM.

Aquest canvi permet que la gestant estigui acompanyada en tot el procés per la persona que ella desitja i evita la separació del nadó de la seva mare ja que la llevadora es fa càrrec d’ambdós durant la intervenció quirúrgica i després del procés. A més, aquesta proximitat també permet iniciar l’alletament matern i el pell a pell dins de la mateixa sala de parts.

Segons la FSM, amb aquestes mesures, l'ens reforça el seu model d’atenció centrada en la persona, un dels eixos clau del seu Pla estratègic.

Edicions locals