Sabor agredolç per al PSC-MAPM amb la victòria d'ERC a Martorelles

Menys dolç veuen el resultat UxM i Martorelles en Comú

Política

Sabor agredolç per al PSC-MAPM amb la victòria d'ERC a Martorelles
Sabor agredolç per al PSC-MAPM amb la victòria d'ERC a Martorelles

Després de les eleccions de diumenge, que van donar una clara victòria a ERC a Martorelles (7 regidors) i va deixar la confluència PSC-MAPM amb dos regidors, la cap de llista socialista, Assumpta Pastor, reconeix "l'èxit rotund d'ERC" i expressa que el rep amb un sabor "agredolç".

"Dolç, perquè el projecte municipal que vam començar conjuntament es manté", apunta, tenint en compte que tant el PSC com MAPM han format part en aquests quatre anys del govern quadripartit del municipi. I agre, perquè "els vots de la gent que estava contenta per la feina d'aquests quatre anys s'han canalitzat només en ERC". L'objectiu dels socialistes –en confluència amb MAPM– era obtenir un regidor més del que han aconseguit, tres.

D'altra banda, la cap de llista assegura que el seu partit farà "una oposició correcta i constructiva" que consistirà principalment a "fiscalitzar el govern", però també a participar tant com puguin.

Els altres dos partits amb representació, en canvi, no mostren el costat dolç dels resultats electorals. Margarita Casanovas (Units per Martorelles) diu que esperava "una pujada d'ERC, però no tan gran". "ERC està molt forta", apunta, i al·ludeix a l'actualitat catalana com un motiu important d'aquest augment tan elevat: "La independència de Catalunya és un punt de partida del que parteix molta gent a l'hora de votar". D'altra banda, assegura que no han aconseguit el resultat que esperaven, després de baixar de 3 a 1 regidor, i reconeix que "ERC ha fet molt bona campanya" i diu que no pretén fer una oposició destructiva: "Estarem al costat del govern en allò que estem d'acord, però també criticarem tot allò que no ens agradi".

Per últim, Juan Francisco García Caba (Martorelles en Comú) admet que ha estat un resultat "dolent", ja que "no s'ha aconseguit la meta". L'objectiu dels comuns era aconseguir dos regidors –n'han tret un–. El fet d'haver augmentat el percentatge de vot més d'un 2% tampoc acaba de satisfer les expectatives del partit.

Edicions locals