Marc Candela (ERC) aposta per la 'cogovernança', tot i la majoria absoluta

Els republicans van aconseguir diumenge un resultat històric, aconseguint 7 regidors

Política

Mireia Astivill, Gerard del Caño, Roger Parera, Mònica Garcia, Marc Candela, Anna Nogueres i Joan Marc Flores
Mireia Astivill, Gerard del Caño, Roger Parera, Mònica Garcia, Marc Candela, Anna Nogueres i Joan Marc Flores

L'alcalde de Martorelles, Marc Candela, revalida el càrrec després que la ciutadania hagi atorgat, amb els seus vots, 7 regidors a ERC. D'aquesta manera, els republicans aconsegueixen més del doble de representants polítics dels que tenien fins ara (3). Tanmateix, i malgrat la majoria absoluta assolida i que, per tant, ERC governarà en solitari, Candela assegura que el govern martorellenc apostarà per la "cogovernança".

I ho farà tenint en compte que "la resta de partits representen gairebé el 50% dels vots dels veïns". D'aquesta manera, el batlle afirma que "no volem canviar les maneres de fer", en referència a la tasca desenvolupada durant aquest mandat en conjunt amb el quadripartit (ERC, PSC, MAPM i ICV-EUiA), del qual tots quatre partits han tingut bones paraules durant els darrers mesos.

D'altra banda, Candela encara amb "humilitat" els pròxims quatre anys, i destaca que "la transparència i la participació" també definiran el mandat.

Pel que fa al resultat –1.320 vots (54,1%) i 7 regidors– l'alcalde admet que tenien "molt bones sensacions". "Plantejàvem entre 5 o 6 regidors, però aspiràvem a la majoria absoluta", afegeix. "Ens va sorprendre tenir-ne 7, era una hipòtesi molt difícil", clou Candela.

Edicions locals