Martorelles viurà la seva 44a Ballada de Gitanes

Els gegants acompanyaran la ballada

Cultura

Ball de Gitanes
Ball de Gitanes

Martorelles

Tot a punt perquè aquest diumenge Martorelles visqui la seva festa de les gitanes. La plaça El·líptica del poble serà l'escenari on es celebrarà a partir de les 11 h, la 43a edició del Ball de Gitanes de Martorelles.

Per l'edició d'enguany, les quatre colles amfitriones estaran acompanyades de quatre colles més. Les gitanes de Mollet, Lliçà d'Amunt, Polinyà i Santa Perpètua de Mogoda també mostraran els seus balls al ritme de l'orquestra La Catxutxa. Però els de gitanes no seran els únics balls. Presidint la ballada, els Gegants de Martorelles, també participaran de la festa que acabarà amb un vermut per a tots els assistents. Així mateix, es sortejarà un pernil.

L'esdeveniment ha estat organitzat per Ball de Gitanes de Martorelles, l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Escalfant motors

El dia anterior la Colla de Joves de l'Agrupació Ball de Gitanes de Martorelles actuarà a Barcelona. Ho farà al Centre Cívic Casa Groga, amb motiu del Desplaça't 2019, Festival d'Arts de Carrer. La intervenció de la colla martorellenca es realitzarà a les 12 h.

No deixa de ser interessant i mostra de la fortalesa del ball tradicional que les gitanes comparteixin escenari en el marc d'aquest festival amb altres expressions culturals com el circ, el grafiti o la música brasilera.

Edicions locals