Rodolf Casas serà l'alcaldable de Fem Santa Maria

El número dos serà Oriol Vallbona, regidor del PDeCAT fins ara

Política

Alguns dels integrants de la llista de Fem Santa Maria; Rodolf Casas és el primer de la fila del darrere
Alguns dels integrants de la llista de Fem Santa Maria; Rodolf Casas és el primer de la fila del darrere | Fem Santa Maria

Rodolf Casas serà el primer cap de llista del nou partit independent de Santa Maria de Martorelles, anomenat Fem Santa Maria. Així ho van decidir els membres del partit per votació. La segona persona més votada –i, per tant, número dos de la llista, va ser Oriol Vallbona, regidor del PDeCAT fins ara–.

La resta de la llista la formen, en aquest ordre, Lydia Calvet, Carme Rigueiro, Cristian Muñoz, Joan Pey, Ariadna Sanjuan, Laia Oller, Joel Calvet i Joan Sanjuan.

Casas lamenta que "veiem que hi ha coses al poble que no s'acaben d'arreglar" i que "hi ha poca transparència a l'Ajuntament". Per això van decidir reunir-se regularment i, ara, presentar-se a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig

Per tant, un dels aspectes que el candidat assegura que volen aportar és "més transparència". Però també més participació: "que la gent del poble decideixi allò més important amb votacions populars, i que no sigui l'Ajuntament qui ho faci". L'augment de la participació aniria inclosa en un ROM que inclouria "una comissió de festes amb un representant de l'Ajuntament i un representant de cada entitat del poble".

L'alcaldable assegura que no va començar a Fem Santa Maria amb la idea d'acabar de cap de llista, però "m'han embarcat". Ja al capdavant del partit, apunta que treballaran per fer "un gir al poble perquè tots estiguem més units". "També perquè tothom sapiguem on és l'Ajuntament i què fa, i per millorar-ne la gestió i la informació", afegeix.

Suport polític de JxCat

La plataforma Fem Santa Maria es presenta als comicis municipals amb el "suport polític" de Junts per Catalunya. Per tant, la llista inclou persones de la secció local del PDeCAT, però tots són independents i el partit també és "100% independent", recalca Casas.

Edicions locals