La Martorelles més literària fa un homenatge a Brossa

Les paradetes estaran a l'avinguda d'en Piera

Cultura

Roses de Sant Jordi
Roses de Sant Jordi

Martorelles

L'avinguda d'en Piera acollirà per Sant Jordi tot el programa d'activitats organitzat per l'Ajuntament i per la Biblioteca Montserrat Roig.

Les parades de roses i llibres i jocs gegants per als més petits seran els majors reclams. Les activitats començaran a les 15.15 h amb l'arribada de l'alumnat de les escoles martorellenques a l'avinguda d'en Piera.

Allà podran gaudir a les 15.30 h d'un espectacle per a alumnes d'Educació infantil i d'un per a alumnes d'educació primària a les 16.00 h. A les 17 h es durà a terme una lectura de contes a càrrec dels participants al programa LEXCIT de trenta minuts.

Seguirà un espectacle de màgia itinerant amb Pau Segalés (17.30 h). A les 18.30 h es realitzarà una JAM de Poesia, a càrrec de l'Escola de Poesia de Martorelles, i a les 19 h una lectura amb escriptores locals a càrrec de la Biblioteca Montserrat Roig. Mitja hora més tard serà el torn per la Joventut Sardanista què tancarà la diada amb una sardana de germanor.

Dos dies després encara amb l'esperit de Sant Jordi, la Biblioteca Montserrat Roig organitzarà tota una tarda dedicada al centenari del naixement de l'escriptor Joan Brossa. Sota el títol de Tarda Ambrossada, a les 15.15 h, Sara Sareta realitzarà una Hora del conte per als alumnes de P4 i P5 de les escoles Simeó Rabasa i Les Pruneres, amb contes, però també amb endevinalles, embarbussaments i cançons.

A les 17.30 h serà el torn per les retro-projeccions de Brossa i a les 18.30 h per a la poesia teatralitzada, ballada i musicada a càrrec de Pepa Lavilla i de l'escola de poesia de Martorelles. Segons expliquen des de l'organització, aquesta darrera proposta, és una "performance a ritme de tango amb el monòleg de la Mona Miquela, extreta de l'obra de teatre Rapsòdia de Music-hall que combina el text poètic, el ball i l'acció teatral".

El mateix dijous la gent gran de Martorelles podrà gaudir de la seva diada particular al Celler de Can Roda amb un berenar i un gran ball en directe per 8 euros.

Concurs narratiu a Santa Maria

D'altra banda, diumenge (11 h), es durà a terme a la sala de sessions de l'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles l'acte de lliurament de premis de la quarta edició del Concurs de narrativa curta Font de la teula.

Edicions locals