La Processó del Silenci de Martorelles tindrà dones armades per primer cop a la història

Marcel Comas va dur a terme el pregó de Setmana Santa i va anunciar la nova abanderada d'honor, Carme Grané Sánchez

Cultura

Armats i Armades de Martorelles
Armats i Armades de Martorelles

Martorelles

Tot preparat per l'acte central de la Setmana Santa de Martorelles a càrrec de la Confraria La Santa Espina, Armats i Vestes del municipi baixvallesà. Es tracta de la Processó del Silenci.

El passat divendres va tenir lloc al celler de Carrencà el pregó de Setmana Santa a càrrec de Marcel Comas, director de la Biblioteca Montserrat Roig. Així mateix, Comas va donar a conèixer l'abanderada d'aquest any que serà Carme Grané Sánchez, persona molt vinculada a l'entitat tradicional i que agafa el relleu de mans de Josep Juan Costa, president de la Confraria i anterior abanderat.

La Processó del Silenci es farà aquest dijous a partir de les 21 h i sortirà des de la Capella de Sant Domènech de Carrencà. L'acte anirà de Carrencà, i seguirà per l'avinguda d'en Piera, el carrer de la Primavera, el carrer d'Horta i el carrer del Rec.

Els armats es feminitzen

Per primera vegada a la seva història, la Processó del Silenci comptarà amb armats i armades. La confraria martorellenca va participar com a colla convidada en la 23a Trobada d'Armats de les Comarques de Tarragona a Constantí el passat 7 d'abril i va ser aleshores quan van donar-se a conèixer les armades de Martorelles. Feia 21 anys que la colla nascuda l'any 1983 no participava en aquesta trobada.

Segons va assegurar Montserrat Pugés, membre de la junta de l'entitat, no és estrany que hi hagi colles d'armats amb presència de dones. Tot i això, per a Pugés continua éssent quelcom relativament nou i per això no deixa de sorprendre la presència femenina a les colles d'armats.

Edicions locals