Les obres de l'Espai Cívic el Safareig podrien acabar al maig

Si no es compleixen els nous terminis, es podria sancionar per tercera vegada a l'empresa i, per tant, rescindir el contracte

Societat

Les obres de l'Espai Cívic el Safareig podrien acabar al maig
Les obres de l'Espai Cívic el Safareig podrien acabar al maig | S.C.

Sergio Carrillo

Les obres de l'Espai Cívic el Safareig podrien finalitzar a mitjans del mes de maig, segons s'ha compromès l'empresa constructora, Cobra. La companyia podria donar per finalitzades les tasques deu mesos després del que estava inicialment previst –el nou centre cívic hauria d'haver estat acabat el passat mes de juliol–.

A finals de març, l'alcalde, Marc Candela, es va reunir amb el Director General de Catalunya de Cobra per tractar la llarga demora de l'obra. Aquest darrer "va mostrar la seva disconformitat amb l'obra i amb com estava actuant el seu equip, i ens va demanar disculpes", explica Candela.

També va assegurar que replantejarien l'obra i "ens van fer arribar uns nous planejaments on venien a dir que treballarien amb la intenció que a mitjans de maig poguessin acabar les obres". Per fer-ho, van dir que posarien agents de seguretat privada per poder agilitzar els treballs interiors.

Pel que fa a l'Ajuntament, Candela els va traslladar "que rebem amb indignació el fet que no avancin les obres i amb sorpresa el fet que ara la solució podria ser tan ràpida".

Amb l'objectiu de garantir el compliment d'aquest nou termini, es va acordar fer tres visites setmanals a l'obra per part del Director d'operacions de Cobra amb l'arquitecte municipal, i des del consistori s'aixecarà una acta setmanal per veure si s'està complint la planificació i per poder informar el Director General de Cobra de l'evolució de les tasques.

Tanmateix, l'alcalde també adverteix l'empresa: "Si un cop tornats de Setmana Santa, a finals d'abril, veiem que aquest nou replantejament del plànning no es produeix, portarem al ple imposar la tercera penalitat i, per tant, rescindir el contracte". El plenari ja ha aprovat prèviament dues sancions a Cobra per les demores de les obres per un total de 38.537,8 euros.

Edicions locals