El Dia de les Esquadres reconeix la tasca de la inspectora i el sotsinspector de la comissaria de Mollet

També s'ha distingit la feina de tres policies més de la ciutat i de l'exjutge degà de Mollet, José María Asencio

Societat

El Dia de les Esquadres reconeix la tasca de la inspectora i el sotsinspector de la comissaria de Mollet
El Dia de les Esquadres reconeix la tasca de la inspectora i el sotsinspector de la comissaria de Mollet

Aquest dimarts s'ha celebrat el Dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN) a l'auditori de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (Mollet), en el qual s'han lliurat distincions i reconeixements a treballadors de diversos cossos policials, així com a altres professionals que han col·laborat estretament amb els Mossos d'Esquadra, en el tricentenari del cos policial català. Entre les distincions, n'hi ha hagut per a cinc policies de Mollet, així com per a l'exjutge degà de Mollet, Josep Maria Asencio.

S'han atorgat felicitacions i condecoracions a aquells agents "que han fet augmentar el prestigi del cos de Mossos amb les seves funcions, anteposant la seguretat ciutadana a la pròpia". Tot plegat ha estat en un acte que ha comptat amb l'assistència de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montserrat Royes, del regidor de Seguretat Ciutadana de Mollet, Josep Maria Garzón, i de la cap i el sotscap de la RPMN, la Comissària Cristina Manresa i l'Intendent Xavier Creus, entre altres autoritats i comandaments del cos de Mossos d’Esquadra.

Destaquen els reconeixements a la inspectora de la comissaria de Mollet, Sílvia Catà, i al sotsinspector de la mateixa comissaria, Jordi Alsina. De la cap de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Mollet han recalcat "l'alt grau de compromís i professionalitat amb l'organització" i que és "una treballadora incondicional, referent per a la resta de comandaments". Catà, que va ingressar al cos el 1998, s'ha mostrat "molt contenta pel reconeixement a la feina ben feta al llarg de tants anys de trajectòria professional". I ha afegit que la seva manera de treballar sempre és amb exemplaritat: "Els comandaments hem de donar exemple respecte als Mossos que treballen sota les nostres ordres. Per tant, ens hem d'arremangar els primers, i hem de liderar i entomar sempre els dispositius en primer terme".

Del sotsinspector de l'ABP molletana han assegurat que es caracteritza "per ser un comandament que treballa amb valors i pel lideratge que exerceix en la resta de comandaments de l'estructura de la comissaria". Alsina, al cos de Mossos des del 2000, també s'ha mostrat "molt satisfet pel reconeixement" i ha explicat que l'ABP de Mollet, on fa sis anys que hi treballa, "és una zona molt tranquil·la on hi ha molt bona relació amb tots els caps de les policies locals, els alcaldes i els regidors; és un lloc fàcil de treballar, perquè la gent ho ha posat molt fàcil". A més, "els índexs delinqüencials també estan molt continguts i han estat fàcils de redreçar quan hem tingut alguna pujada".

Altres professionals policials premiats han estat el caporal Antonio Mendoza, que ha recollit una Medalla de Bronze per ser "un exemple de treball i implicació" en els 39 anys de servei a la policia municipal de Mollet, els 10 darrers al capdavant de l'oficina de denúncies. I també el sergent Àngel Gil, que va ingressar al cos el 1990 i des de l'any 2000 està destinat a l'àrea regional de trànsit. "Durant tots aquests ha mostrat un alt grau de compromís amb el cos", han dit de Gil, que en l'actualitat desenvolupa tasques en el sector de Trànsit de Mollet.

Una molletana guardonada, a la seu granollerina

La cinquena agent de Mollet que ha rebut un reconeixement ha estat Teresa Planellas, "per la implicació, l'esforç i l'assumpció de responsabilitats al capdavant de l'oficina de l'àrea de comunicació de la RPMN, a Granollers, durant gairebé un any, aconseguint uns resultats brillants i liderant amb excel·lència la incorporació de nous companys a l'oficina".

Planellas ha apuntat que la tasca a comunicació és "una gran responsabilitat, perquè el cos fa una feina excel·lent i nosaltres tenim la gran sort de poder-la explicar a la gent". "Crec que contribueix moltíssim a què la gent se senti contenta de la policia meravellosa que té, i també a què se senti més segura", ha afegit.

Reconeixement a l'exjutge degà de Mollet

Qui també ha estat reconegut, en aquest cas per l'estreta col·laboració amb l'ABP de Mollet, és l'antic jutge degà del partit judicial de Mollet, José María Asencio. La seva arribada va significar "un notable increment i millora en la relació entre la judicatura i el cos de Mossos d'Esquadra al partit judicial de Mollet, afavorint l'eficàcia en benefici de la ciutadania".

Edicions locals