S'aprova el nou pla educatiu de Martorelles i el primer reglament de la Policia Local

El ple de Martorelles també va tirar endavant la moció del pacte social i institucional per l'aigua al municipi de Martorelles per unanimitat

Societat

El ple de Martorelles va aprovar dilluns en sessió ordinària el Pla d'Acció Educativa 2019-2022 i el reglament de servei de la Policia Local de Martorelles. Es tracta de dues aprovacions inicials que van tirar endavant per unanimitat.

Pel que fa al pla educatiu, el regidor de l'àmbit, Juan Francisco García Caba va explicar que es tracta d'una actualització del pla dels quatre anys previs. "És una plataforma amb tretze punts transversals, perquè l'educació no és només de l'àmbit escolar, sinó que englobem totes les formes d'educació que hi ha al municipi", va apuntar el regidor. Caba també va assenyalar alguns dels aspectes en els quals se centra aquest pla: "àmbit social, coheducació, renovació pedagògica, feminisme, cooperació, medi ambient, alimentació, salut, diversitat familiar, igualtat i no discriminació".

L'alcalde, Marc Candela, va dir que treballar des de la transversalitat ha aportat bons resultats al municipi: "avui tenim una viabilitat i seguretat de les dues línies escolars del municipi, una a cada centre".

Per la seva banda, també es va aprovar el primer reglament del servei de la Policia Local de Martorelles. "Des que aquest Ajuntament va adquirir el cos de policia local, va encarregar a l'inspector de la policia local que fes el reglament", va explicar Candela.

El reglament marca com ha de treballar la Policia Local a Martorelles, quins drets, deures i obligacions tenen, com s'estructura el cos i de quin material disposen. També regula l'accés a les places públiques de policia i marca la jornada laboral i el règim disciplinari.

Remunicipalització de l'aigua

Al plenari també hi va haver un acord unànime per aprovar la moció del pacte social i institucional per l'aigua al municipi de Martorelles. Alguns dels punts que demanava era garantir l'aigua i el sanejament com un dret humà universal inviolable; treballar per la implementació d'un model de gestió pública de l'aigua que sigui exemple de gestió democràtica i transparent amb la implicació i el control de la ciutadania; i apostar per una política de l'aigua que preservi els ecosistemes aqüàtics de les conques que abasteixen i donen vida al territori.

Edicions locals