Les Pruneres i el Simeó Rabasa obren les seves portes per a la preinscripció escolar

Dijous i dissabte van tenir lloc les jornades, més d'una cinquantena de famílies

Societat

Durant la jornada de portes obertes a Les Pruneres
Durant la jornada de portes obertes a Les Pruneres | Ajuntament de Martorelles

Unes 25 famílies van assistir dijous a la jornada de portes obertes de l'escola Les Pruneres de Martorelles de cara la preinscripció escolar 2019-20, i més d'una trentena ho van fer dissabte a les portes obertes de l'escola Simeó Rabasa.

En el cas de Les Pruneres, la sessió es va fer en horari lectiu perquè els assistents poguessin conèixer el funcionament de l'escola de primera mà. Després d'una breu xerrada introductòria, les famílies van visitar les instal·lacions de la mà de la directora Montserrat Rubió i van poder veure el funcionament de cada curs. En acabar la visita, l'AFA de Les Pruneres va oferir una xocolatada i diferents tallers als assistents. "Estem molt satisfets per l'assistència", va dir la directora Montse Rubió.

El projecte educatiu de Les Pruneres es fonamenta en quatre pilars bàsics: l'educació emocional, el treball motivador i amb sentit, el respecte per la diversitat en el seu sentit més ampli i la comunitat: "No entenem un ensenyament sense la participació de les famílies", va afegir Rubió. 

Sobre el manteniment de dues línies de 23 alumnes de P-3 al municipi en els propers tres anys, segons va assegurar el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, la directora del centre va apuntar que "nosaltres aspirem a les 23 places, tot i que estaríem contents amb una xifra entre els 15 i 20 alumnes".

Durant la jornada de portes obertes al Simeó Rabasa | Ajuntament de Martorelles

L'escola Simeó Rabasa, per la seva banda, sempre celebra aquesta jornada en dissabte per incentivar a "que vingui la família al complet i perquè l'equip docent estigui al 100% pels pares i mares", va explicar la directora, Manuela Moreno. 

Els assistents van recórrer primer les instal·lacions en una visita lliure començant per l'edifici d'infantil i finalitzant al de primària on l'equip docent del centre va impartir la xerrada informativa. 

L'escola Simeó Rabasa aposta, des de fa anys, per la tecnologia: "Aquest any hem iniciat el pensament computacional i ens hem presentat en un projecte d'innovació pedagògica del departament sobre comunicació digital", va apuntar Moreno. Un altre puntal del projecte, "que és molt del poble", és que l'escola es troba dins el programa de l'Escola Nova 21: "Això ens ha fet reflexionar i canviar moltes coses del centre. Ens ha donat la base teòrica juntament amb la normativa del Departament d'Educació per a replantejar tots els espais i començar a treballar per projectes". 

Un exemple d'això és el projecte nou que l'escola engega aquest any sobre la biodiversitat: "Tenim un expert en jardins que ens està assessorant per transformar tots els espais verds de l'escola. La idea és crear un jardí botànic amb una bassa d'amfibis, menjadors d'ocells, jardins d'insectes, l'hort, que ja fa anys que el tenim, i implicar-hi també a tota la comunitat i les famílies", va apuntar.

El termini de preinscripció per als cicles d'Educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria per al curs 2019-2020 serà del 29 de març al 9 d’abril de 2019.

Edicions locals