El preu dels pisos de lloguer, a l'alça

A Mollet han pujat un 8% en un any

Societat

El preu dels pisos de lloguer, a l'alça
El preu dels pisos de lloguer, a l'alça

Els preus dels habitatges de lloguer continuen a l'alça i arriben en alguns casos a superar les xifres d'abans de la punxada de la bombolla immobiliària el 2008. Segons les dades oficials de la Generalitat sobre l'evolució del mercat de lloguer al Baix Vallès, el 2018, els preus van tonar a pujar i en la majoria de municipis ja encadenen quatre o cinc anys d'increment.

Actualment, el municipi baixvallesà amb els lloguers més cars és Sant Fost, amb una mitjana de 829,91 euros al mes –un fet lligat a la tipologia d'habitatge predominant, amb cases unifamiliars principalment–.

Per preu, segueixen el rànquing de municipis més cars Parets, amb un preu mitjà de 655,65 euros menuals; Mollet (603,20 euros); Montornès (583,84 euros); Santa Maria de Martorelles (581,25 euros); Montmeló (564,67 euros); la Llagosta (563,27 euros), i Martorelles (545,40 euros).  
Pel que fa a l'augment interanual, Sant Fost és la població que ha registrat una pujada més notable de 2017 a 2018, amb un increment del 10,7% en un any. "Els preus mitjans de lloguer són molt teòrics perquè depenen de molts factors, l'estat de conservació de l'habitatge i de la zona on es troba, per exemple", explica César Paz, responsable de l'agència immobiliària homònima i una de les deganes de Mollet.

Respecte els increments anuals, la Llagosta se situa com el segon municipi on més han pujat els preus (+8,8%), seguit de Mollet (+8%), Montornès (+6%), Parets (+5,6%), Montmeló (+5,4%), Martorelles (+3,9%) i Santa Maria de Martorelles (+2,8%).

Segons Paz, el principal motiu de la pujada és la manca d'oferta de pisos de lloguer al Baix Vallès davant una demanda que ha anat creixent en els darrers anys. "La gent no té diners per comprar un pis en propietat. Els preus de venda no han baixat perquè els propietaris volen treure el màxim rèdit, però les famílies no tenen prou solvència i els bancs s'han posat molt durs", diu l'agent immobiliari.

Pel que fa a la demanda de lloguer, Paz assegura que "en 40 anys no n'havia vist mai tanta", i ho exemplifica amb un dels immobles en lloguer que han publicitat els últims dies. "Vam posar l'oferta d'un pis un divendres i dilluns teníem 430 demandes i més de 70 o 80 trucades al contestador de gent interessada", assegura.

Edicions locals