L'Ajuntament de Santa Maria es planteja posar videovigilància a l'entrada del poble

Des del Departament d'Interior es facilitat aquest sistema per als municipis sense Policia Local

Societat

L'Ajuntament de Santa Maria es planteja posar videovigilància a l'entrada del poble
L'Ajuntament de Santa Maria es planteja posar videovigilància a l'entrada del poble | Google Maps

L'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles es planteja posar videovigilància en alguns espais del municipi. Una de les ubicacions on estan estudiant la possibilitat de posar càmeres seria a la carretera d'entrada al municipi (BV-5006).

L'alcalde, Julián Trapero, s'ha reunit amb Mossos per tractar la instal·lació de les càmeres després que el Departament d'Interior informés que facilitaria la possibilitat de tenir un sistema de videovigilància als municipis que no disposin de Policia Local.

Aquest sistema va rebre llum verda de la Comissió de Controls dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya del Tribunal Superior de Justícia a principis d'any. Es tracta d’un conveni de col·laboració que podran subscriure els municipis amb el Departament d’Interior, quan existeixi una necessitat de seguretat ciutadana. Aquesta necessitat haurà de ser validada per la Comissió esmentada, que haurà d'informar sobre la petició que cursi la Direcció General de la Policia. 

Fins ara, només els municipis amb Policia Local podien disposar de sistemes de videovigilància perquè era la pròpia policia del municipi qui custodiava les imatges. A partir d’ara, amb la signatura d’aquest conveni, seran els consistoris qui adquireixin i instal·lin els dispositius fixos de videovigilància, mentre que l’emmagatzematge custòdia i visionat de les imatges correspondrà a la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

Les dues administracions implicades formalitzaran un document que autoritzarà la instal·lació de videocàmeres fixes en llocs públics, fet que permetrà prevenir i poder investigar possibles il·lícits administratius i penals, utilitzar de manera pacífica les vies i espais públics i contribuir a assegurar la convivència.

La signatura d’aquest document tindrà una vigència de 4 anys, tot i que podrà ser prorrogat.

Edicions locals