Fem Santa Maria es presenta als comicis locals amb Junts x Cat

També pretenen que ERC se sumi a la plataforma

Política

Fem Santa Maria es presenta als comicis locals amb Junts x Cat
Fem Santa Maria es presenta als comicis locals amb Junts x Cat

Fem Santa Maria és el nou partit del municipi que es presentarà a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Es tracta d'una plataforma veïnal creada l'estiu passat i que té "la voluntat de presentar una proposta per tal de canviar el model de l'Ajuntament a un model participatiu en les properes eleccions municipals", segons expliquen fonts de Fem Santa Maria.

Des de la plataforma asseguren que "el grup municipal de Junts per Catalunya ha acceptat la nostra proposta de coalició" i "quedem oberts a altres partits, grups i associacions de caire nacionalista que es puguin sentir atrets pels nostres conceptes bàsics". En aquest sentit, també afirmen que "mantenim l’esperança que ERC també hi accedeixi".

Jordi Talarn, vicepresident del PDeCat al Vallès Oriental, ha confirmat que "hi ha un acord entre la plataforma veïnal i Junts x Cat. Malgrat tot, s'ha deixat la porta oberta fins a l'últim moment per si ERC es vol sumar". Sobre la possible incorporació d'ERC en aquesta confluència, l'únic que el candidat del partit republicà al municipi, Luisma Pintor, confirma és que "hem tingut converses amb Fem Santa Maria".

Per últim, algunes de les característiques que definirien la nova plataforma són: "la transversalitat",  amb l’ànim d’arribar a tots els veïns i veïnes; "l’afany d'agrupar tots els partits nacionals"; "promoure una participació activa dels veïns i veïnes en les decisions que afecten al municipi; i la defensa dels drets i les llibertats".

Edicions locals