Sanció de 34.000 euros a la constructora de l'Espai Cívic de Can Sunyer per l'endarreriment de les obres

L'equipament hauria d'haver estat enllestit el passat mes de juliol i porten una demora de 10 mesos

Societat

Sanció de 34.000 euros a la constructora de l'Espai Cívic de Can Sunyer per l'endarreriment de 10 mesos de les obres
Sanció de 34.000 euros a la constructora de l'Espai Cívic de Can Sunyer per l'endarreriment de 10 mesos de les obres

La construcció de l'Espai Cívic de Can Sunyer –que tindrà el nom de Cal Safareig– continua portant problemes a l'Ajuntament de Martorelles. Les obres haurien d'haver estat enllestides el passat mes de juliol i es calcula que porten 10,5 mesos de demora (uns 315 dies d'endarreriment). L'alcalde, Marc Candela, va explicar en el ple extraordinari de dilluns que "en dos mesos es podrien acabar les obres, si es posessin a treballar". Davant d'aquesta situació, el ple va aprovar per unanimitat imposar una sanció de 34.585 euros a l'empresa Cobra, la companyia adjudicatària.

La sanció que s'imposa és de 0,20 € per cada dia d'endarreriment i per cada 1.000 € del preu del contacte. Tenint en compte que l'Ajuntament estableix 315 dies d'endarreriment la multa serà d'uns 34.585 €. Sumant als 3.952,80 de la sanció aprovada el passat gener, fa un total d'una penalitat d'un 7% del preu d'adjudicació de l'obra.

En cas que hi hagués una tercera penalitat, "se sobrepassaria el 10% del pressupost d'adjudicació i això vol dir que seria una rescissió immediata del contracte", va explicar Candela. L'alcalde també va dir que "cada dia hi va personal de l'Ajuntament i pren acta de quanta gent hi ha treballant i què estan fent".

Josep Maria Defaus, portaveu del PDeCat, va assegurar que "trobem bé que se'ls pressioni, perquè això gairebé ratlla la pressa de pèl. Si se'ls va adjudicar l'obra, va ser per unes condicions que no han complert".

Margarita Casanovas, en la mateixa la línia, va afirmar que "és vergonyós que estem on estem amb una obra que havia d'estar en 4 mesos. Ens hem de donar pressa, perquè el termini (de la Llei de Barris) és fins al desembre d'aquest any, i si no està acabada perdrem la subvenció de la Generalitat i l'Ajuntament s'haurà de fer càrrec de tots els diners".

Edicions locals