Olivia Mones serà l'alcaldable de Santa Maria en Comú

Es va fer oficial diumenge, en un acte en el qual també es van desvelar la resta de noms de la llista electoral

Política

Olivia Mones, al centre, acompanyada per la resta d'integrants de la llista de Santa Maria en Comú
Olivia Mones, al centre, acompanyada per la resta d'integrants de la llista de Santa Maria en Comú | Santa Maria en Comú

El Casal Cultural de Santa Maria de Martorelles va acollir diumenge la presentació de la candidatura de Santa Maria en Comú per a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. L'actual alcalde, Julián Trapero, ha decidit fer un pas al costat i Olivia Mones és la persona que el substitueix com a cap de llista del partit.

Mones ha estat regidora d'ICV-EUA al consistori de Santa Maria durant els dos darrers mandats –en aquest ho ha estat com a regidora d'Hisenda, Promoció Econòmica, Medi Ambient i Obres i Serveis–. "Formava part d'un moviment veïnal que treballava per frenar el Pla Urbanístic de l'anterior govern, i això em va moure a entrar-hi", recorda Mones sobre les seves primeres passes en política municipal.

Ara explica que el partit ha apostat per ella com a alcaldable perquè es buscava "algú vinculat al municipi, que conegués l'Ajuntament i que fos una figura visible".

La resta de la llista estarà formada, en aquest ordre, per David Escartín –actual regidor d'Educació, Esports, Festes, Protecció Civil i Comunicacions–, Patricia Cano, Jordi Herrero, Natalia Solà, Noelia Jiménez, Xavier Trapero, Oscar Avilés –actual regidor de Cultura, Joventut, Cooperació i Solidaritat, Sanitat i Serveis Socials–, Javier Fernández, Yolanda Ojeda i Sonia Albaladejo. Des del partit asseguren que es tracta d'una "llista plural, formada per veïnes i veïns amb un objectiu comú: treballar pel poble".

Mones descriu que es tracta d'un "equip cohesionat, fort i disposat a treballar per Santa Maria". I, a més, "coneixem el municipi i sabem com funciona l'Ajuntament", apunta.

Pel que fa a les línies principals del programa electoral –que estan elaborant–, assegura que "seguirem apostant per preservar el medi ambient, per un programa ecologista, inclusiu i feminista, i per les polítiques socials dedicades als veïns".

Edicions locals